Blåbærtærte med marengs

Så blev det tid til at dele min allerførste opskrift – en lækker tærte med blåbærcurd og brændt marengs. En kage, der er inspireret af den klassiske, franske citrontærte. Jeg har valgt at udskifte citron med blåbær, men har du lyst til at prøve noget andet, eller har du nogle bær, som du skal ha’ brugt, så kan du sagtens skifte blåbærrene ud.

Jeg er helt tosset med den her kage – super enkel. En perfekt kombination af en sprød, tynd mørdejsbund, en syrlig, men behagelig, blåbærcurd toppet med sød marengs.

Blåbærtærte med marengs

Mørdej

 • 150 g. hvedemel
 • 50 g. flormelis
 • 80 g. koldt smør (i små stykker)
 • 1 æg

Bland mel, flormelis og koldt smør sammen til en smuldret konsistens – til det ligner revet parmasanost. Tilsæt herefter ægget og saml dejen til en ensartet masse. Stop med at ælte, så snart dejen er samlet. Jo mere du ælter dejen, desto sværere bliver den at arbejde med. Kom dejen på køl en halvtimes tid, eller i fryseren i 10 minutter.

Rul dejen ud, så den passer i formen (så tynd som muligt ca. 2 mm). Prik huller i bunden med en gaffel, og kom herefter bagepapir ovenpå mørdejen, og hæld kikærter (eller hvad du nu har) ovenpå bagepapiret. Bag bunden i 10-12 minutter ved 180 grader i en varmluftsovn, tag bunden ud og fjern kikærterne og bagepapiret. Bag tærten yderligere 8 minutter ved samme temperatur, så den bliver gylden og sprød.

Blåbærcurd

 • 1 blad husblas
 • 200 g. blåbær (gerne frosne)
 • 70 g. rørsukker
 • 1 økologisk citron
 • 1 æg
 • 50 g. smør

Sæt husblas i blød i koldt vand. Kog blåbær, sukker, citronsaft og -skal i ca. 10 minutter ved middelvarme. Sigt blåbærmassen, så kun saften er tilbage.

Kom saften tilbage i gryden, og sæt den tilbage på middelvarme. Pisk ægget i og herefter smørret. Pisk i ca. 5 minutter til massen tykner, og kom den af varmen. Tilsæt nu den afdryppede husblas, og kom blåbærcurden i tærteformen. Sæt nu kagen på køl i ca 30 minutter og lav din marengs imens.

Marengs 

 • 2 æggehvider (stuetempererede)
 • 100 g. sukker
 • Knivspids salt

Pisk æggehviderne sammen med lidt salt til det skummer. Tilsæt herefter sukkeret lidt af gangen – bliv ved med at piske til massen er helt sej og blank. Kom den i en sprøjtepose (evt med en stjernetyl), og dekorér herefter tærten, som du ønsker. Brænd hurtigt marengsen af med en gasbrænder.

Pynt

 • En håndfuld friske blåbær

Værs´go´ – en lækker tærte til en hvilken som helst lejlighed. Jeg er vild med den, og det er jeg sikker på, at du også er!

 

blåbær 2