Brownie med marengs-swirl

Det her er måske en af de mest simple kager, jeg har lavet. Men selvom den er let at lave, så smager den helt fantastisk. Det er en brownie/marengskage, hvor du faktisk laver to ”deje” hver for sig, og så samler du dem i kageformen. Der er både det seje og sprøde fra marengsen og det klæ og fugtige fra brownien. Jeg har valgt at toppe kagen med friske, syrlige ribs og solbær, der klæder den søde kage helt perfekt.

Brownie/marengskage med bær

Browniedej

  • 2 æg
  • 250 g. sukker
  • 100 g. smør
  • 80 g. hvedemel
  • 6 spsk. kakaopulver
  • 2 knivspids salt
  • 2 tsk. vaniljesukker

Smelt smørret. Pisk æg og sukker sammen til en lys og luftig masse. Sigt og vend de tørre ingredienser ned i æggesnapsen. Vend til sidst den nu afkølede smør ned i dejen.

Marengsdej

  • 2 æggehvider
  • Knivspids salt
  • 2 tsk. citronsaft
  • 100 g. sukker

Pisk æggehvider, salt og citron til det begynder at skumme. Kom dernæst sukker i lidt efter lidt. Du er først færdig med at piske, når massen er helt sej og blank.

Find en aflang form (min var 10X32 cm., men andet kan sikkert også gå an), og kom et stykke bagepapir i bunden (klip et stykke, så det passer). Der skal hverken bagepapir eller smør på siderne af formen. Hæld først lidt af browniedejen i bunden, så lidt marengs, så lidt browniedej og så marengs på toppen igen. Brug en kniv og lav forsigtig en swirl, uden at blande de to dejen alt for meget sammen.

Kagen skal bages i ca 30 minutter ved 165 grader i en varmluftsovn.

Pynt

  • 2-3 håndfulde ribs eller solbær
  • lidt rørsukker
  • Evt. lidt flødeskum eller is kan serveres til kagen (især godt, hvis den skal bruges som dessert)

Hvis man synes, at bærerne er for syrlige, kan man råmarinere dem i lidt rørsukker inden servering.

Når kagen er færdigbagt, skal den køles helt af. Først når den er helt kold, skærer du siderne fri med en kniv, og vender formen på hovedet, så kagen kan komme ud. Pynt med ribs og solbær – og server!

Så behøver det altså ikke at være mere kompliceret, når man kan lave så god en kage, med så få ingredienser. Bon appetit!

rib 2

cropped-ribs-1.png