Solbær-amok

Jeg er gået solbær-amok

Hvert år tager jeg på udflugt i både min mosters og i min farmor og farfars have. Haverne er altid spækket op med tonsvis af bær om sommeren, og jeg får lov til at slippe mig løs, som var jeg et lille barn (jeg er et lille barn). I år har jeg især plukket mange solbær – de er fulde af smag og giver den flotteste farve (pas på tøjet).

Jeg fik en masse gode ideer med solbær, da jeg vandrede rundt i de hyggelige bærhaver. Derfor er jeg gået solbær-amok. Jeg var SÅ opsat på at lave noget med solbær, at jeg kreerede hele tre forskellige slags kager. En cheesecake, en tærte og en lagkage. Nedenfor er der en lille sneak peek af de forskellige kage -opskrifter vil komme i løbet af næste uge 😉.

1.png

Det første jeg lavede, var små cheesecakes med solbær og lakrids. En sprød kiksebund med lakrids, en cremet cheesecreme med citron og til sidst en syrlig solbærgele – så bliver det ikke meget bedre!

3.png

6.png

Det næste jeg lavede, var små solbærtærter. Jeg havde en klump mørdej til overs på frost, som jeg skulle ha´brugt, så små tærter blev det til. Jeg lavede en skøn solbærsyltetøj, og kom den i bunden af mine små mørdejstærter. Så lavede jeg noget italiensk marengs, vendte et par skefulde af min syltetøj i – og voilá, en lækker solbærskum på toppen.

4

Til sidst skulle jeg selvfølgelig lave en solbærlagkage. Jeg valgte at pryde den med luftige kakaobunde, solbærmascarponecreme, solbærsyltetøj og karamel. Jeg pyntede den med dryppende chokolade, lidt brændt, italiensk solbærmarengs, lavendler, solbærmascarponecremen, skovsyre og til sidst lidt friske solbær.

5.png

Et lille smugkig af lagkagens opbygning – kakao-lagkagebund, solbærsyltetøj og karamel.

7.png

Til allersidst er der et billede af lagkagen oppefra! Husk forresten, at du sagtens kan fryse dine solbær ned, hvis du ikke skal bruge dem lige med det samme.

Tak fordi du ser med – det er jeg ufatteligt glad for 😉.