Strawberry cheesecake

Her er opskriften på en alletiders cheesecake! Jeg forelskede mig for alvor i cheesecakes, da jeg var på rundrejse i USA. Her vrimlede det med cheesecakes, og man kunne få dem i alle mulige størrelser og i mange forskellige smagsvarianter. Jeg har lavet en opskrift på en dejlig nem og velsmagende cheesecake, som jeg bedst kan lide den. En sød og sprød kiksebund, en cremet og ikke alt for fed ostecreme toppet med en syrlig gele med friske bær.

Strawberry cheesecake

Kiksebund

 • 200 g. kiks (eget ønske – jeg plejer at bruge digestive fuldkornskiks)
 • 100 g. smør

Beklæd en kagering med kageplast – du kan enten vælge at lave små cheesecakes (6 stk. Ø6,5 cm) eller én stor (Ø18 cm). Hvis du ikke har kageplast, kan du bruge bagepapir, men du får ikke samme, skarpe resultat. Placer dem på et fad.

Smelt smørret over lav varme, og blend kiksene eller knus dem i en plasticpose. Rør smørret sammen med kiksemelet. Fordel det i bunden/bundene af formene – brug med fordel dine fingre til at fordele kiksemassen grundigt ud i hjørnerne, så den kommer til at fremstå helt skarp. Stil kagen på køl i et kvarter.

Cheesecreme

 • 4 blade husblas
 • 250 g. flødeost neutral
 • 100 g. cremefraiche
 • 2,5 dl. piskefløde
 • 100 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
 • 1 citron

Sæt husblas i blød i koldt vand. Bland flødeost med flormelis og vanilje. Vend cremefraiche i flødeosten sammen med citronskal. Kom citronsaften op i en lille gryde, og lad det varme op. Når citronsaften er lige under kogepunktet, skal du vride husblassen for vand og komme det ned i citronsaften. Pisk fløden til en let skum.

Vend først lidt af flødeostemassen ned i citronsaften, hvorefter resten vendes sammen. Til sidst vendes fløden i af et par omgange. Husk at vær forsigtig her, så cremen bliver blød og glat. Fordel den nu ret tynde ostecreme ovenpå kiksebunden, og kom den så på køl i en lille time. Tip: kom ostecremen i en sprøjtepose, når den skal fordeles i bundende.

Jordbærgele

 • 200 g. jordbær
 • 1 citron
 • 2 blade husblas
 • 60 g. rørsukker
 • En ekstra håndfuld friske jordbær

Læg husblas i blød i koldt vand. Kog jordbær sammen med citron og rørsukker i 10 minutter ved middelvarme. Sigt jordbærmassen, så kun saften er tilbage. Vrid husblassen for vand, og kom den ned til jordbærsaften. Sæt geleen på køl i et kvarter, før den kan bruges. Kom lidt friske jordbær ovenpå ostecremen, hvorefter geleen forsigtigt hældes udover – brug evt. en ske. Kagen skal nu køle yderligere halvanden time – lad den gerne står natten over.

Befri kagerne fra kageplast, og de er nu klar til at blive spist, haps!

3

5

Her ses lidt forskellige varianter af kagen. Jeg har både lavet kagen i én stor form og i flere små. Du kan pynte kagerne, som du selv vil. Nedenfor har jeg lavet en kæmpe jordbærblomst med gele henover.

6.jpg

1