Eclairs med vaniljecreme og jordbær

Vandbakkelser med creme og friske bær – what is not to like? Man kan lave vandbakkelser i alle mulige forskellige former og størrelser. Disse vandbakkelser er tynde og aflange og kaldes for eclairs. Det er en kage, som både mine venner og min familie ofte plager mig om at lave, fordi de simpelthen bare smager hamrende godt. Det er en simpel klassiker, som man bare ikke kan få nok af!

Vandbakkelsesdej

  • 75 g. smør
  • 100 g. mel
  • 1¾ dl. koldt vand
  • 2 æg
  • 1 tsk. sukker

Der bliver ca 10 eclairs af denne opskrift. Kom smør, vand og sukker op i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt melet og rør det godt sammen med et piskeris over varmen i ca. et halvt minut. Tag gryden af varmen, og lad nu massen køle lidt af. Skift piskeriset ud med en grydeske, og rør et æg af gangen ned i smør/melblandingen. Kom herefter vandbakkelsesdejen op i en sprøjtepose med en rund tyl (en tyl er ikke livsnødvendigt her), og sprøjt tynde og aflange eclairs ud på en bageplade med bagepapir. Når du sprøjter dine eclairs ud, skal der være lidt afstand imellem dem, da de hæver op inde i ovnen.

Bag dine eclairs ved 200 grader i en almindelig ovn i 20-30 minutter. Hold øje med dem undervejs, men husk for guds skyld ikke at åbne ovnen, før de er helt gyldne og færdigbagte, ellers vil de bare falde sammen. Lad dem herefter køle af.

Vaniljecreme

  • 3 æggeblommer
  • 3 dl mælk
  • 25 g. maizena
  • 40 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker eller vaniljekorn fra 1 vaniljestang
  • 2,5 dl. piskefløde (skal piskes op og vendes i cremen, når den er kølet ned)

Kom næsten alt mælken op i en gryde (gem 2 spsk.), og lad det varme op til lige under kogepunktet. Bland 2 spsk. mælk, æggeblommer, maizena, sukker og vaniljesukker sammen, og kom det ned til den varme mælk i en tynd stråle. Sørg for, at du hele tiden pisker i cremen, så den ikke brænder på. Nu vil cremen begynde at tykne. Tag den af varmen, og sæt den på køl 1,5 time eller i fryseren i max en 1/2 time.

Når cremen af kold, pisker du fløden til flødeskum og vender det sammen med cremen af et par omgange. Kom vaniljecremen op i en sprøjtepose evt. med en stjernetyl. Skær forsigtigt dine eclairs igennem med en savtakket kniv, og fyld dem med den lækre vaniljecreme, friske jordbær og lidt drysset flormelis. Du kan selvfølgelig vælge lige de bær, du ønsker – det skal nok blive lækkert uanset hvad!

thumbnail_IMG_6599.jpg

thumbnail_img_6616.jpg

thumbnail_img_66171.jpg