Kyskager med lakrids

En helt simpel og uundværlig opskrift på marengskys. Jeg bruger dem ofte som pynt på kager, men jeg bruger dem lige så tit som en lille snack. Der er utallige måder, hvorpå du kan vælge at lave dine marengskys. Man kan frit vælge, hvordan de skal farves, og hvordan de skal sprøjtes ud. Min favorit er klart lakrids-marengskys, hvor de stadig er lidt seje i midten, så dem får i lige opskriften på.

Lige et par gode tips før du gør i gang med at lave din marengs:

  • Sørg for at både piskeris og skål er helt rene. Rens eventuelt hurtigt skålen i lidt hvidvinseddike. Hvis der er en masse urenheder, så vil det forhindre æggehviderne i at blive stive.
  • Tag dine æggehvider ud i god tid, så de har stuetemperatur. På den måde bliver det lettere at for luft ind i hviderne, så de kan blive stive.
  • Kom sukkeret i en minihakker, så det lettere “smelter” sammen i marengsen. Det, har jeg erfaret, gør hele processen hurtigere, så man ikke kommer til at overpiske sin marengs.

Marengskys med lakrids

  • 4 æggehvider (stuetempererede)
  • 200 g. sukker
  • En knivspids salt
  • 1 spsk. lakridspulver

Pisk først æggehviderne lidt skummende med saltet. Tilsæt nu sukkeret lidt efter lidt. Du skal piske ind til, at massen bliver helt blank og stiv – nærmest skinnende. Når marengsen er færdigpisket, skal du tilsætte lakridspulveret (hvis du altså kan lide lakrids), og vende det forsigtigt i.

Gør en sprøjtepose klar med en rund tyl (eller en anden, hvis du synes). Kom massen op i sprøjteposen, og sprøjt dem så ud, som du vil på et stykke bagepapir på en bradepande – 2 hvis det er nødvendigt. Pynt dem med lidt lakridspulver, og kom dem så i ovnen. De skal bages i ca. 1 time og 10 minutter ved 110 grader i en varmluftsovn. Tag dem ud af ovnen, køl dem lidt af og server.

Hvis du udelukkende skal bruge dem som pynt på en kage, så lad dem køle af i ovnen. Det sikre, at de bliver helt tørre – og ikke seje inden i.

thumbnail_IMG_8497.jpg

2-e1503477125217.jpg

SONY DSC

DSC08498.JPG