En brownie er næsten altid en sikker vinder, når der skal serveres kage til kaffen. Jeg har i lang tid arbejdet på at finde en god og sikker opskrift på den perfekte brownie, og nu har jeg endelig fundet frem til en vandvittig god en af slagsen. Hvis du spørger mig, så er det her måske verdens bedste og verdens nemmeste brownie. Den har både det konfektagtige indre og det seje, sprøde ydre. Jeg har valgt at udstikke dem til små og runde kager med en lækker jordbær/marscarponecreme på toppen. Jeg kan dog sagtens anbefale brownien alene, som den er – den er nemlig sindsygt god!
Brownie
- 4 æg
- 6 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
- 200 g. smør
- 3 dl. mel
- 8 spsk. kakaopulver
- 2 knivspids salt
- 200 g. mørk chokolade
Smelt smørret. Hak chokoladen groft, og vend det sammen med en lille skefuld af melet (det forhindre chokoladestykkerne i at falde til bunds). Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig masse. Sigt og vend mel, kakaopulver og salt ned i æggesnapsen. Vend så den nu afkølede smør ned i dejen og til sidst den grofthakkede chokolade. Kom dejen i et ovnfast fad, der er smurt med smør eller beklædt med bagepapir, og bag kagen i cirka 30 minutter ved 175 grader i en varmluftsovn. Lad brownien køle helt af – lad den gerne stå til dagen efter, så bliver den faktisk bedst. Udstik nu små kager ud med en rund kageudstikker.
Jordbærcreme
- 3 blade husblas
- 200 g. jordbær
- 1 citron
- 2 spsk. rørsukker
- 50 g. flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl. fløde
- 250 g. marscarponecreme
Start med at læg husblas i blød i koldt vand. Kog jordbær, rørsukker, citronsaft- og skal i ca. 10 minutter ved middelvarme. Sigt jordbærmassen, så kun saften er tilbage, og tilsæt nu den afdryppede husblas. Lad massen køle af i ca. et kvarter i køleskabet.
Når massen er kølet af, skal du røre marscarponen sammen med flormelis og vaniljesukker – gør marscarponen lidt blød, så den er medgørlig, når det hele skal vendes sammen. Pisk i en anden skål fløden til flødeskum (den skal være fast – uden at blive grynet). Så vender du jordbærmassen i marscarponen af et par omgange, og dernæst jordbær/marscaponecremen sammen med fløden af ca. 3 omgange. Kom cremen op i en sprøjtepose med en valgfri tyl. Sprøjt så små rosetter af den lækre jordbærcreme ud på de små browniekager og servér. Husk, hvis jordbærmascarponecremen er lidt for flydende, så kom den blot på køl, så den kan sætte sig lidt, før du sprøjter den ud.
Hvor er de rigtig fine. Dem bliver jeg nødt til at prøve at bage 🙂 Hvor mange kager får man ud af denne portion? Hvilken tyl har du brugt?
LikeLiked by 1 person
Hej Stine! Mange tak skal du have 😍 Godt spørgsmål – jeg bagte brownien i et ovnfast fad, hvor jeg stak omkring 15-18 små kager ud med en lille rund udstikker på størelse med et lille glas – så det afhænger af, hvilken udstikker du bruger. Man kan også sagtens skære dem firkantede ud – på den måde kan man selv vurdere, hvor mange og hvor store stykkerne skal være. Jeg brugte en stjernetyl nr 6b – hvis du søger det på google, er det den første, der kommer frem! 😉
Jeg håber det hjalp, ellers så spørg løs! Rigtig god bagelyst 🙌🍰😉
LikeLike
Kan man lave jordbærcremen dagen før og opbevare den i køleskab til den skal sprøjtes på? 🙂
LikeLiked by 1 person
Hej Julie!
Jeg har prøvet det en enkelt gang, hvor det virkede fint, men alternativt så sprøjt cremen ud på kagen og kom den på køl dagen før, hvis du vil være helt sikker! Ellers kan jeg anbefale at bruge opskriften på skovbærcremen, som jeg har brugt til eclairs (opskriften er herinde). Den kan du i hvertfald med sikkerhed lave dagen før og piske op lige inden, at den skal bruges! Håber det hjalp – ellers endelig spørg løs.
Ha’ en fantastisk dag ❤️❤️
LikeLike