Roulade med hasselnødder, chokolade og hindbær

Hasselnødder, chokolade og hindbær er et perfekt match, som jeg var nødt til at flette sammen i en kage. Det har jeg gjort i en roulade, der, hvis du spørger mig, sender dig op i kagehimlen. Kagen består af en let og luftig kakaobund med knasende hasselnødder i, en syrlig hindbærsyltetøj og en suveræn chokoladecreme, der smelter på tungen. Til sidst har jeg valgt, for at løfte kagen i udseende og smag, at overtrække rouladen med en hasselnøddechokolade – muuuums hvad?

Chokoladecreme 

 • 5 dl piskefløde
 • 200 g. mørk chokolade

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Når fløden er klar, hældes den over chokoladen af 3 omgange – husk at rør godt rundt efter hver omgang, så chokoladen smelter ud i fløden. Kom chokolade/flødeblandingen over i en ren skål, og kom så husholdningsfilm på, så det rører ved cremen (sådan undgår man kondens). Lad cremen stå på køl til den er iskold – gerne 4-5 timer eller endnu bedre natten over.

Pisk nu cremen med en elpisker, så den får en lækker og cremet konsistens. Husk at du ikke må overpiske din chokoladecreme, da den så vil skille – og ikke står til at redde igen.

Hindbærsyltetøj 

 • 250 g. hindbær
 • 125 g. sukker
 • 1 tsk. jævningsmiddel (blandes sammen med 1 tsk. sukker)

Du kan vælge at købe en god færdiglavet hindbærsyltetøj, men det er næsten lige så let og meget mere delikat at lave sin egen. Desuden giver det en meget mere intens hindbærsmag, når du laver den selv.

Kog sukker og hindbær i ca. 5 minutter til bærrene er møre. Jævn lagen med jævningsmiddel, der er blandet med en tsk. sukker, og lad det koge videre i ca. 1 minut. Kom syltetøjet over i en skål, og køl det af.

Hasselnøddebund

 • 180 g. sukker
 • 2 æg (L)
 • 80 g. mel
 • 1 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker eller vanilje fra 1 stang
 • 80 g. hasselnødder
 • 2 spsk. Kakaopulver

Rist hasselnødderne let gyldne på en pande. Pisk æg sammen med vaniljesukker og sukker til en hvid og luftig masse. Sigt mel, kakaopulver og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det forsigtigt sammen. Hak hasselnødderne groft, og vend dem ligeledes forsigtigt ned i dejen. Fordel dejen jævnt ud på en bradepande med et stykke bagepapir på (hvis ikke dejen kan nå helt ud, så bare i en nogenlunde lige rektangel). Hasselnøddebunden bages i ca 8-10 minutter ved 180 grader i en varmluftsovn.

Tag rouladebunden ud, og vend den forsigtig over på et andet stykke bagepapir, der er drysset med lidt sukker. Kom et fugtigt viskestykke henover, og lad den køle af.

Samling 

Rouladen skal rulles på den lange led, så husk ikke at smøre fyldet helt ud til kanten – ellers vil det flyde ud, når den rulles. Fordel først et tyndt lag hindbærsyltetøj udover bunden med en kagespartel eller en dejskraber. Kom herefter ligeledes et jævnt lag chokoladecreme udover bunden – gem resten i en sprøjtepose med en tyl i. Rul nu forsigtigt rouladen sammen, og stil den på køl i et par timer – eller kort på frost.

Chokoladeovertræk 

 • 200 g. mørk chokolade
 • 50 g. hakkede hasselnødder

Smelt chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen. Tilsæt de hakkede hasselnødder. Stil den meget kolde (gerne frosne) roulade på en rist, og hæld den flydende chokolademasse henover rouladen. Brug evt. en spartel til at fordele chokoladen jævnt ud. Kom hurtigt rouladen på køl igen, så chokoladen kan sætte sig.

Skær kanterne til, så rouladen står skarpt. Pynt kagen med det resterende chokoladecreme og lidt frysetørrede hindbær. Nu kan du servere rouladen – den er det hele værd!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC