Cheesecake med appelsin og lakrids

Her er opskriften på en alletiders cheesecake. Den her cheesecake er blevet et hit blandt venner og familie. Den består af en sprød kiksebund med lakrids (kan undlades), en frisk ostecreme med flødeskum og appelsin og til sidst en syrlig appelsingele med friske appelsinfileter i.

Kiksebund

 • 200 g. kiks (eget ønske – jeg plejer at bruge digestive fuldkornskiks)
 • 100 g. smør
 • 3 tsk. lakridspulver (kan undlades)

Beklæd en springform (jeg brugte en på Ø18 cm) med med bagepapir i bunden og kageplast langs siderne. Hvis du ikke har kageplast, kan du bruge bagepapir, men du får ikke samme, skarpe resultat. Brug evt. en klemme til at holde på kageplasten.

Smelt smørret over lav varme, og blend kiksene eller knus dem i en plasticpose sammen med lakridspulveret. Rør smørret sammen med kiksemelet. Fordel det i bunden af formen – brug med fordel dine fingre til at fordele kiksemassen grundigt ud i hjørnerne, så den kommer til at fremstå helt skarp. Stil kagen på køl i et kvarter.

Cheesecreme med appelsin 

 • 4 blade husblas
 • 250 g. flødeost neutral
 • 100 g. cremefraiche
 • 2,5 dl. piskefløde
 • 100 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
 • 1 appelsinsaft + skal

Sæt husblas i blød i koldt vand. Bland flødeost med flormelis og vanilje. Vend cremefraiche i flødeosten sammen med appelsinskal. Kom appelsinsaften op i en lille gryde, og lad det varme op. Når appelsinsaften er lige under kogepunktet, skal du vride husblassen for vand og komme det ned i appelsinsaften. Pisk fløden til en let skum.

Vend først lidt af flødeostemassen ned i appelsinsaften, hvorefter resten vendes sammen. Til sidst vendes fløden i af et par omgange. Husk at vær forsigtig her, så cremen bliver blød og glat. Fordel den nu ret tynde ostecreme ovenpå kiksebunden, og kom den så på køl i en lille time.

Appelsin- og grapefileter

 • 3 appelsiner
 • 1 grapefrugt

Skræld først appelsinerne og grapen med en kniv. Skær dernæst forsigtigt fileter ud. Kom appelsin- og grapefileterne ovenpå cheesecremen, når den har sat sig. Placer dem rundt langs kanten (som på billedet), så kagen bliver helt dækket med de lækre citrusfrugter. Kom hurtigt cheesecaken på køl og lav nu geleen.

Appelsingele

 • 3 dl. frispresset juice (købejuice kan også anvendes)
 • 3 blade husblas
 • 60 g. rørsukker

Læg husblas i blød i koldt vand. Pres appelsinsaften, kom den i en gryde og sæt den over varme sammen med rørsukkeret. Vrid husblassen for vand, og kom den ned til appelsinsaften. Sæt geleen på køl i et kvarter, før den kan bruges. Hæld forsigtigt geleen udover cheesecaken – brug evt. en ske. Kagen skal nu køle yderligere halvanden time – lad den gerne står natten over.

Befri kagen fra kageplast, og den er nu klar til at blive spist!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC