Eclairs med skovbær-creme

Efter en lang eksamensperiode er jeg tilbage på bloggen igen. Jeg har længe haft lyst til at dele disse helt uimodståelige kager med jer! Tidligere har jeg delt min begejstring for eclairs med denne opskrift: Eclairs med vaniljecreme og jordbær. De her helt fantastiske vandbakkelser er mindst lige så gode og består af en silkeblød, himmelsk skovbærcreme med hvid chokolade, der både har det søde og det syrlige element i sig. Dem her kan jeg i hvert fald klart anbefalde at prøve – og så er de ret nemme at gå til. Der bliver ca. 10 eclairs ud af denne opskrift.

Skovbærcreme med hvid chokolade

 • 110 g. hvid chokolade
 • 3 blade husblas
 • 3,75 dl piskefløde
 • 150 g. blandede bær (jeg brugte lige dele blåbær, hindbær og jordbær)
 • 75 g. sukker
 • 1 lime
 • 2 tsk vaniljesukker (eller vanilje fra 1 stang)

Denne skovbærcreme består af en hvid chokoladecreme, der vendes med en skovbærsylt. Start med den hvide chokoladecreme.

Hak den hvide chokolade og kom den i en ren skål. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 20 minutter. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom den varme fløde over den hakkede chokolade af to omgange – rør rundt med en dejskraber til alt chokoladen er smeltet. Kom nu din husblas i den stadigt varme chokolademasse. Kom hele molevitten op i en ren skål og dæk massen til med husholdningsfilm, så det rører chokolademassen (sådan undgår man, at der dannes kondens). Kom nu skålen med cremen i køleskabet.  Her skal den stå i mindst 2 timer, til den er helt kølig – gerne til dagen efter. Gå nu videre til skovbærsylten.

Kog de blandede bær sammen med sukker, vaniljesukker limesaft- og skal i 10-15 minutter til bærrene er blevet møre. Blend massen, kom den over i en ren skål og på køl. Bærsylten skal ligesom chokolademassen være helt kold, før den anvendes. Når masserne er kølet helt ned, kan du gå videre til næste trin:

Pisk kort chokolademassen op til en dejlig og luftig creme. Vær forsigtig – hvis du pisker den for længe, vil cremen skille. Herefter vender du skovbærsylten forsigtigt sammen med den hvide chokoladecreme. Kom massen op i en sprøjtepose med en stjernetyl og sæt den på køl. Nu er skovbærcremen færdig og klar til at blive brugt.

Vandbakkelsesdej

 • 75 g. smør
 • 100 g. mel
 • 1¾ dl. koldt vand
 • 2 æg
 • 1 tsk. sukker

Kom smør, vand og sukker op i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt melet og rør det godt sammen med et piskeris over varmen i ca. et halvt minut. Tag gryden af varmen, og lad nu massen køle lidt af. Skift piskeriset ud med en grydeske, og rør et æg af gangen ned i smør/melblandingen. Kom herefter vandbakkelsesdejen op i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjt tynde og aflange eclairs ud på en bageplade med bagepapir. Når du sprøjter dine eclairs ud, skal der være lidt afstand imellem dem, da de hæver op inde i ovnen.

Bag dine eclairs ved 200 grader i en varmluftsovn i 20-30 minutter. Hold øje med dem, men husk for guds skyld ikke at åbne ovnen, før de er helt gyldne og færdigbagte, ellers vil de bare falde sammen. Lad dem herefter køle af og flæk dem forsigtigt på midten, uden at skære helt igennem dem.

Fyld nu dine eclairs med den helt fantastiske skovbærcreme. Pynt dem også med cremen, evt. lidt blandede bær og hindbærstøv. Nu kan du sætte tænderne i dem – haps!

SONY DSC

SONY DSC

fepkfjpejfpejfpejfepjfpej.JPG