Marengslagkage

Marengslagkage med jordbærskum, chokolade og granatæble. En vidunderlig kage, der i den grad vækker sommerminderne frem i en kold vintertid. Kagen består af lækre, sprøde marengsbunde, imellem en latterligt god jordbærflødeskum, toppet med chokolade og granatæble. Det er en super nem kage at gå til, og du får opskriften lige her – så sæt i gang!

Marengsbunde

  • 6 æggehvider
  • Knivspids salt
  • 300 g. sukker
  • Lyserød frugtfarve

Afmærk tre aflange rektangler på et stykke bagepapir med en blyant. På den måde sikrer du, at dine marengsbunde bliver lige store, når de sprøjtes ud. Bundene skal være ca. 23 * 6 cm. Vend bagepapiret om, og kom det på en bageplade. Tænd ovnen på 110 grader varmluft.

Inden du begynder på dine marengsbunde, bør du læse mine bedste råd til en vellykket marengs: Kyskager med lakrids.

Æggerhvider og salt piskes først sammen. Når det begynder at skumme let, tilsætter du sukkeret lidt efter lidt. Pisk til massen er helt sej og blank. Vend den lyserøde konditorfarve i med en dejskraber. Kom herefter marengsmassen op i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt så 3 aflange marengsbunde ud på de afmærkede områder. Bag bundene i 1,5 time. Sluk for ovnen og lad dem køle af derinde.

Jordbærskum

  • 200 g. jordbær (frosne eller friske)
  • 1 citron
  • 3 spsk. sukker
  • 5 dl piskefløde

Kom jordbær, citronsaft + skal og sukker op i en gryde, og kog det i ca. 15 minutter til bærrene er helt møre. Blend nu det hele til en ensartet jordbærsylt og lad den blive helt kold. Pisk fløden til en fast skum og vend forsigtigt den helt kolde jordbærsylt i. Kom jordbærskummen op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Nu skal du bare samle og pynte kagen.

Pynt

  • 100 g. mørk chokolade
  • 1 granatæble

Find et fad, hvorpå kagen skal serveres. Læg en marengsbund nederst og sprøjt jordbærskummet jævnt udover bunden – gentag processen to gange. Nu har du en høj og flot marengslagkage. Hak og smelt chokoladen over et vandbad eller i en mikroovn, og kom den herefter op i en sprøjtepose. Pynt lagkagen med chokoladen og granatæble. Nu kan du servere kagen – jeg lover dig, den smager faktisk endnu bedre, end den ser ud!

4343.JPG

SONY DSC