Kanelscones med hvid chokolade

Jeg er helt tosset med alt, hvad der indeholder kanel. Jeg har længe gået og tænkt på at lege lidt med den klassiske chokoladescone, hvorfor jeg er kommet frem til disse helt fantastiske kanelscones. De her kanelscones er toppet med hvid chokolade og hakkede, ristede mandler, der komplimenterer den lille krydderkage særdeles godt. De er perfekte som snak til brunchen, eftermiddagskaffen eller bare som en dessert i sig selv. Hvis du er hurtig, så har du lækre, lune kanelscones klar om en lille times tid. Der bliver mellem 8 og 10 kanelscones af denne portion.

Kanelscones

 • 250 g. mel
 • 2,5 spsk. stødt kanel
 • 2 tsk. bagepulver
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 30 g. sukker
 • 1 drys salt
 • 70 g. blødt smør
 • 1 æg
 • 1,5 dl neutral yogurt
 • 1 æg til pensling
 • 150 g. hvid chokolade
 • 1 håndfuld mandler

Kom mel, kanel, bagepulver, vaniljesukker, sukker og salt op i en skål, og bland nu det hele godt sammen. Smuldr den bløde smør sammen med de tørre ingredienser. Tilsæt ægget og til sidst yogurten. Ælt dejen kort, til den bare lige er sammenhængende og ensartet. Hvis dejen stadig er for klistret, så tilsæt lidt mere mel. Rul forsigtigt dejen ud til en lang pølse, og del den i 8-10 lige store stykker. Kom dejklatterne ud på en bageplade med bagepapir, og tryk dem lidt flade. Pensl dem med et sammenpisket æg. Bag dine kanelscones ved 175 grader i en varmluftsovn i ca. 15 minutter eller til de er let gyldne og færdigbagte. Lad dem køle lidt af, før du dypper dem i den hvide chokolade.

Når dine kanelscones er gennembagte og har kølet en smugle af, kan du passende forberede det sidste. Hak en håndfuld mandler, og rist dem kort på en varm pande til de er gyldne. Hak chokoladen fint, og smelt den over et vandbad. Når chokoladen er helt smeltet, skal du dyppe toppen af hver kanelscone i den hvide chokolade. Kom herefter et lille drys af de hakkede, ristede mandler på. Nu er herlighederne klar til at blive spist!

DSC09135.JPG

DSC09129.JPG

DSC09155.JPG