Påskelagkage

Jeg er simpelthen nødt til at dele den her helt fantastiske påskelagkage med jer. Den består af en himmelsk kokosbund, chokoladecreme, blåbærkompot og til sidst er kagen dækket af en blåbærmousse med et twist af lime. Til denne opskrift skal du bruge to springforme – én i str. Ø20 cm og én, der er 1-2 centimeter større.

Kokosbund 

 • 140 g. flormelis
 • 140 g. kokosmel
 • 4 æggevider
 • Et drys salt

Æggehvider og salt piskes først sammen. Når det begynder at skumme let, tilsætter du flormelis lidt efter lidt. Pisk til massen er helt sej og blank. Vend nu forsigtigt kokosmelet i til en ensartet masse. Kom dejen i en springform str. Ø20 cm med bagepapir i bunden, og bag kokoskagen ved 175 grader i en varmluftsovn i ca 35-40 minutter til den er gylden og færdigbagt. Når kagen er kølet af, skæres den fri langs kanten med en skarp kniv.

Chokoladecreme

 • 100 g. mørk chokolade
 • 2½ dl piskefløde

Hak den mørke chokolade, og kom den i en ren skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Kom den varme fløde over den hakkede chokolade af to omgange – rør rundt med en dejskraber til alt chokoladen er smeltet. Kom hele molevitten op i en ren skål og dæk massen til med husholdningsfilm, så den rører chokolademassen (sådan undgår man, at der dannes kondens). Kom nu skålen med cremen i køleskabet.  Her skal den stå i mindst 2 timer, til den er helt kølig – gerne til dagen efter (kan altså med fordel laves i forvejen).

Når cremen er helt gennemkold, piskes den kort op til en dejlig og luftig creme. Vær forsigtig – hvis du pisker den for længe, vil cremen skille. Smør nu chokoladecremen ud på kokosbunden og kom den på køl.

Blåbærmousse

 • 225 g. blåbær (gerne frosne)
 • 2 stk. lime
 • 3 spsk. sukker
 • 2 dl cremefraiche 18%
 • 5 dl fløde
 • 4 blade husblas

Nu skal du lave blåbærmoussen, der skal støbes omkring kokosbunden med chokoladecremen. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 15 minutter. Kom blåbær, sukker, limesaft + skal op i en gryde, og kog det i ca. 15 minutter til bærrene er helt møre. Sigt saften fra, vrid husblassen for vand og rør det ned i den lune blåbærsaft. Blåbærkompotten gemmes og spredes jævnt ud over chokoladecremen.

Når blåbærsaften er svalet en smule i temperatur, piskes fløden til en let skum. Vend først lidt af cremefraichen ned i blåbærsaften, hvorefter resten vendes sammen. Til sidst vendes fløden i af et par omgange – moussen skal gerne stadig være ret flydende. Find den lidt større kageform frem str. Ø22 cm, beklæd den med kageplast og placer den rundt om kokosbunden med chokoladecreme. Stil herligheden på et fad eller bræt, så den er lettere at flytte rundt på. Kom et stykke film under kagen, og fold filmen op langs kageformen – på den måde sikres det, at moussen ikke flyder ud. Kom noget af blåbærmoussen op i en sprøjtepose, og fordel den rundt langs kanten. Kom resten af moussen ovenpå. Når alt moussen dækker kokoskagen, skal du sætte den på frost i mindst 3 timer. Først herefter kan du begynde på din glaze, der skal give påskelagkagen et smukt ydre.

Lilla glaze 

 • 3 blade husblas
 • 75 g. sukker
 • 50 g. vand
 • 75 g. glukosesirup
 • 50 g. kondenseret mælk
 • 75 g. hvid chokolade
 • 1 knivspids lilla pastafarve

Læg husblas i blød i koldt vand. Hak hvid chokolade, og kom det op i en beholder, der kan tåle en stavblender. Kom sukker, vand, glukosesirup op i en gryde, og varm det op. Når sukkeret er smeltet, vrides husblassen for vand og tilsættes sammen med kondenseret mælk. Rør det sammen. Hæld den varme masse over den hvide chokolade. Tilsæt en knivspids lilla farve (kan altid justeres med mere). Kom forsigtigt stavblenderen ned i massen og blend, så det hele blandes sammen og bliver glat. Husk ikke at blende i mens, at stavblenderen kører op og ned – så vil der højest sandsynligt komme luftbobler, og det er vi ikke interesseret i.

Nu skal du lade glazen køle ned til ca. 35 grader. Tag påskelagkagen ud af fryseren, og placer den på en rist med et stykker bagepapir under (eller et fad under, så glazen er nemmere at rydde op). Hæld så forsigtig glazen over halvdelen af lagkagen, og brug en palet til at få den over på et anretningsfad eller tallerken.

Pynt kagen med lidt påskeliljer, kokos og lilla skovsyre. Server påskelagkagen for dem, du holder allermest af. Nu kan du sætte tænderne i den, og jeg er sikker på, at du og andre bliver helt vilde med den.

God påske!

DSC09361.JPG

DSC09355.JPG

DSC09394.JPG