Cheesecake med bær og lime

Jeg har været så heldig at få sponsoreret de lækreste bær fra helt bærligt. Flere danske bæravlere er gået sammen om at levere kvalitetsbær i firmaet bærligt. Derfor har jeg sammensat denne friske sommer-cheesecake, der har det søde og sprøde fra kiksebunden, det fede og syrlige fra ostecremen, toppet med de skønneste bær og til sidst penslet med en vaniljegele. Denne portion giver omkring 10 stykker cheesecake.

Kiksebund

 • 200 g. digestive kiks
 • 100 g. smør

Beklæd en kagering med bagepapir i bunden og kageplast langs kanten (Ø18 cm). Hvis du ikke har kageplast, kan du bruge bagepapir, men du får ikke samme skarpe resultat.

Smelt smørret over lav varme, og blend kiksene eller knus dem i en plasticpose. Rør smørret sammen med kiksemelet. Fordel det i bunden af kageformen – brug med fordel dine fingre eller et glas til at fordele kiksemassen grundigt ud i hjørnerne, så den kommer til at fremstå helt skarp. Stil kagen på køl i et kvarter.

Cheesecreme

 • 4 blade husblas
 • 250 g. flødeost neutral
 • 100 g. cremefraiche
 • 2,5 dl. piskefløde
 • 100 g. flormelis
 • 2 tsk. vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
 • 2 lime

Læg husblas i blød i koldt vand. Bland flødeost med flormelis og vanilje. Vend cremefraiche i flødeosten sammen med limeskal. Kom limesaften op i en lille gryde, og lad det varme op. Når limesaften er lige under kogepunktet, skal du vride husblassen for vand og komme det ned i limesaften. Pisk fløden til en let skum.

Vend først lidt af flødeostemassen ned i limesaften, hvorefter resten vendes sammen. Til sidst vendes fløden i af et par omgange. Husk at vær forsigtig her, så cremen bliver blød og glat. Fordel den nu ret tynde ostecreme ovenpå kiksebunden, og kom den så på køl i en mindst 4 timer (gerne natten over) eller 1-1,5 time i fryseren.

Bær med vaniljegele 

 • 2 blade husblas
 • 1,5 dl vand
 • 2 tsk. vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
 • 3 spsk sukker
 • Ca. 300 g. blandede friske bær (jeg brugte stikkelsbær, ribs, solbær, hindbær og brombær fra helt bærlig)

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom vand, vanilje og sukkeret op i en gryde. Lad det koge op til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen, vrid vandet fra husblassen, og kom det ned i gryden. Nu skal vaniljegeleen køle ned til stuetemperatur (bliver den for kold, kan den varmes op igen i en mikroovn).

Fjern kageplasten fra cheesecaken og fordel de friske bær tilfældigt på toppen af kagen. Når vaniljegeleen er kølet ned, skal du forsigtigt pensle bærrene, så de bliver skinnende flotte og får en dejlig smag af vanilje.

Hvis du er rigtig sej, så gør du din kage ekstra elegant ved at lave en chokoladekant langs kagen.

Chokoladekant 

 • 100 g. mørk chokolade

Start med at klippe at stykke kageplast, så det er ca. 2,5 cm. i højden og kan nå hele vejen rundt om kagen. Nu skal chokoladen smeltes forsigtigt i en mikroovn, så den IKKE overstiger 32 grader. Kom chokoladen i en skål, og varm den langsomt op. Jeg plejer at give den 10 sekunder 2-3 gange i starten, hvorefter jeg går ned til 5 sekunder af gangen. Sørg for at røre rigtig godt rundt hver gang skålen tages ud. Her skal du være tålmodig, hvis du vil opnå et resultat, hvor chokoladen er blank og giver det helt rigtige knæk.

Når chokoladen er smeltet, fordeles den ud på kageplasten. Herefter løftes plasten forsigtigt og køres rundt om kagen. Giv chokoladen et chok, ved at stille den i fryseren i 15 sekunder. Fjern kageplasten, og server kagen for dine kageglade gæster :-).

Version 2

nynyny.jpg

DSC_0153.JPG