Lagkagesnitter m. passion, vanilje og hindbær

LAGKAGESNITTER! De her lagkagesnitter smager vandvittigt godt. Jeg har brugt nogle af de elementer, som jeg havde i den bryllupslagkage, jeg lavede til min bror og svigerinde. De her lagkagesnitter er dejligt lette og friske. Jeg kan nemlig godt lide, når kager ikke er alt for tunge at komme igennem. De består af lyse, luftige vaniljelagkagebunde, passionsfrugtmousse, vanilje/citronfromage og hindbærgele. Jeg har valgt at skære dem ud i aflange snitter på ca. 11*4 cm., og der bliver ca. 18 stk. lagkagesnitter af denne her portion.

Lagkagebunde:

 • 8 æggehvider
 • 8 æggeblommer
 • 120 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker
 • 130 g. hvedemel
 • 1 tsk. bagepulver

Der findes mange opskrifter på hvide lagkagebunde. Denne her er nem og hurtig.

Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk herefter æggehviderne stive – pas på de ikke piskes for længe og bliver knoldede. Sigt mel og bagepulver ned til æggesnapsen og vend til sidst de piskede æggehvider i forsigtigt og af flere omgange. Spred dejen ud på en firkantet springform (38*25 cm.), der er beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i 10-15 minutter ved 180 grader i en varmluftsovn. Når bunden er gylden og færdigbagt, skal den køle af. Når lagkagebunden er helt kold, skæres den forsigtigt fri langs kanten og deles i 2 med en savtakket kniv.

Passionsfrugtmousse:

 • 6 passionsfrugter
 • 4 spsk. citron
 • 50 g. flormelis
 • 5 blade husblas
 • 5 dl. piskefløde
 • 2 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker

Kom husblas i blød i koldt vand. Skær passionsfrugterne over, brug en ske til at fiske køddet ud, og kom det ned i en minihakker. Hak det hele fint, så alt smagen kommer frem. Sigt passionsmassen ned i en gryde. Kog hurtigt passionssaften op med flormelis, citronsaft og vaniljen. Når massen er varm, vrides husblassen for vand og dumpes ned i den varme passionssirup. Lad siruppen køle af og pisk imellemtiden piskefløden til en let skum. Det er vigtigt, at flødes ikke piskes for meget – den skal være ret tynd, så er den nemmere at arbejde med. Når passionssiruppen er kølet ned til omkring stuetemperatur, vendes lidt af fløden ned i siruppen og røres godt rundt. Herefter blandes passions/flødemassen over i flødes og vendes forsigtigt sammen til en ensartet masse. Nu er passionsfrugtmoussen færdig.

Beklæd den firkantede springform med bagepapir, og kom kageplast eller husholdningsfilm langs kanten. Kom en lagkagebund nederst og herefter moussen udover. Når moussen har sat sig en smule, placeres den anden lagkagebund ovenpå.

Vanilje/citronfromage:

 • 2 citroner
 • 5 blade husblas
 • 5 dl. piskefløde
 • 2,5 dl. A38 0,5 %
 • 1 stor, god vaniljestang (kan erstattes med vaniljepaste)
 • 150 g. sukker

Kom husblas i blød i koldt vand. Riv skallen fra citronerne, og kom den nede i en skål sammen med A38.  Varm sukker, citronsaft og vanilje op i en gryde til sukkeret er smeltet. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i den varme citronsirup. Lad den køle et øjeblik. Pisk imellemtiden fløden til en let skum. Bland nu først lidt A38 sammen med citronsiruppen af et par omgange. Herefter vendes lidt af fløden i, og til sidst vendes hele molevitten op i piskefløden. Vend forsigtigt det hele sammen til en ensartet masse. Kom massen over den sidste lagkagebund. Sørg for at glatte fromagen ud med en palet, så overfladen bliver flot og glat. Kom den store lagkage på køl natten over eller minimum 3 timer til mousserne har sat sig helt.

Hindbærgele: 

 • 250 g. hindbær (gerne frosne)
 • 60 g. sukker
 • 2 lime
 • 2 blade husblas

Kom husblas i blød i koldt vandt. Kog hindbær op med sukker, limesaft + skal i ca 10 minutter. Når bærrene er helt møre, sigtes saften fra, ned i en skål. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i den lune hindbærsaft. Kom saften ned i små halvkugleforme og på frost natten over eller i 1-2 timer til geleen har sat sig (du kan også sagtens komme saften ud i en firkantet form og skære små stykker ud, når den er kold).

Chokoladepynt: 

 • 100 g. hvid chokolade
 • 1 dl. piskefløde
 • Evt lidt gul og hvid pastafarve

Hak den hvide chokolade og kom den over i en ren skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Vent et øjeblik. Rør nu forsigtigt fløden og chokoladen sammen til en ensartet masse. Tilsæt farven efter ønske til sidst. Sæt massen på køl.

Når lagkagen er helt kold og har sat sig, er det tid til at skære snitterne ud. Find en skarp kniv og en skål med kogende vand. Befri kagen fra springformen og kageplasten. Dyp kniven i kogende vand, tør den af i et rent viskestykke og skær lagkagesnitter ud i ca. str. 4*11 cm. Placer en hindbærgelekugle på hver snitte, hæld lidt af den hvide chokolade ganache på og server!

SONY DSCSONY DSCSONY DSCSONY DSC