Dirrende buddinger og flødeboller til Kong Arthur

I afsnit 3 af Sukkerchok 2018 var der kamp om, hvem der kunne lave den bedste saltkaramelbudding og hvem, der kunne lave de bedste flødeboller. Vi skulle lave Marie Holms helt egen budding, der skulle kunne dirre ligesom bagdelen på en fynsk bondepige.

ImjyEq8w

Isabella og jeg var sammen i den første udfordring. Vi har haft et ret tæt forhold til hinanden fra start. Vi var nemlig de eneste, der skulle overnatte i forbindelse med programmerne, så vi delte lejlighed sammen. Ikke nok med, at vi skulle lave perfekte saltkaramelbuddinger, så skulle vi også lave en saltkaramel sovs, saltkaramel popkorn og ikke mindst karamelspiraler, så vi havde naturligvis travlt. Var det en ulempe, at ingen af os havde prøvet at lave buddinger før? Muligvis, men vi synes faktisk, at vi klarede os ret godt alligevel. Vi er begge meget strukturerede og en anelse perfektionistiske, så vi arbejdede godt sammen. Vi synes selv, at vi lavede nogle af de pæneste anretninger og snirkler, men der manglede lidt i smagen, så det blev altså til en tredjeplads. Jette og Lis løb med førstepladsen, så erfaringen vandt alligevel i denne udfordring.

hMmU_kdg

Udover at skulle lave buddinger, så havde vi til opgave at lave 10 perfekte flødeboller inspireret af en person, vi elsker. Jeg valgte at dedikere flødebollerne til min lille nevø Arthur på 6 måneder, som jeg for nyligt er blevet gudfar til. Men hvordan skulle flødebollerne nu se ud, og hvordan skulle de smage, hvis de skulle være til Arthur? Jeg havde faktisk kun én enkelt dag til at forberede mig, fordi vi kun havde én dag mellem program 2 og 3, så jeg havde et hektisk og presset forløb op til program 3!

Jeg besluttede mig for, at flødebollerne skulle smage af lakrids og blåbær. Til Arthurs barnedåb lavede jeg en dåbskage med blåbær, fordi de skulle matche et blåligt tema. Derfor skulle mine flødeboller bestå af en brændt marcipanbund med frysetørret blåbær, en lakridsskum med blåbærcurd inden i og til sidst overtrækkes med mørk chokolade.

Siden jeg var helt lille, er jeg blevet kaldt Merlin af min familie og nærmeste venner. Og sjovt nok, så går historien på, helt tilbage fra det 5. århundrede, at Merlin var en mystisk troldmand. En troldmand, der var Arthurs rådgiver og skulle hjælpe ham med at blive konge. Jeg ved ikke om det er tilfældigt eller blot skæbnen, men nu skal jeg i hvert fald gøre mit for at rådgive min lille nevø, Arthur, og sørge for, at han bliver behandlet som en konge gennem livet. Derfor skulle mine flødeboller pyntes med en chokoladekrone af guld, så det symboliserede Arthur, familiens lille konge.

Dagen før programmet øvede Isabella og jeg på vores flødeboller i den lejlighed, som vi havde fået til rådighed. Her gik det hele galt for mig, og hvis jeg husker rigtig, så har Isabella en video af, hvordan det hele sejlede for mig i køkkenet. Jeg brainstormede og brainstormede. Hvordan skulle jeg lave kronerne? Hvordan skulle jeg fylde mine flødeboller med blåbærcurd? Jeg manglede en helt bestemt tyl. Klokken var 23:00 om aftenen, dagen før programmet, og det var først her, at jeg fandt ud af, at jeg manglede denne tyl til at sprøjte blåbærcurden ind i flødebollerne. Jeg panikkede. Heldigvis fik jeg fat i Jette, og jeg fik lov til at låne tyllen af hende, selvom hun selv skulle bruge den. Nu var klokken 00:00 og jeg var nogenlunde færdig med at få styr på flødebollerne – det eneste jeg manglede var at finde ud af, hvad for noget tøj jeg skulle have på i programmet (griner).

Jeg var maks presset under flødebolleudfordringen. Vi havde halvanden time, og det er VIRKELIG ikke meget tid. Jeg nåede lige akkurat at lave chokoladekronerne færdige, men valgte faktisk ikke at komme dem på, fordi de var blevet for store og klodsede. I stedet for nåede jeg i sidste sekund at drysse guldstøv udover flødebollerne, så det stadig kunne ses, at de var dedikerede til en konge. Jeg havde så travlt i mit eget køkken, at jeg ikke engang havde set, at Sarah endte med at lave sine flødeboller på under 30 minutter, hvilket er helt sindsygt!

E7u_695g.jpg

Selvom flødebollerne ikke blev, som jeg havde forestillet mig det, så fik jeg mega meget ros af dommerne. De elskede smagen, konsistensen og udseendet. Jeg synes selv, at det er mega svært at lave flødeboller. Især at lave dem flotte, høje og velsmagende på samme tid. Så jeg var meget stolt af mig selv. Isabella klarede sig også rigtig godt i denne udfordring. Hun havde lavet flødeboller, der smagte af gammeldags æblekage. Det endte med, at ugevinder-trofæet stod mellem Isabella og jeg. Denne gang blev det Isabella, der hev trofæet hjem. Hun er sindsygt dygtig, så det var naturligvis helt fortjent.

Skærmbillede 2018-11-21 kl. 23.04.36.png

Nu er tredje program af Sukkerchok 2018 blevet sendt, og hvor er jeg glad for at være videre og kunne tilbringe endnu mere tid sammen med en helt masse fantastiske mennesker. Nu er vi kun 7 tilbage, og det bliver hårdere og hårdere hver gang, at en person skal forlade programmet, fordi vi bliver tættere og tættere. I næste uge skal vi blandt andet lave et vinterlandskab af skumfiduser, der er inspireret af et barndomsminde – så glæd jer!