Vinterlandskab af skumfiduser

Nu er jeg kommet over halvvejs i Sukkerchok, og hvor er jeg taknemmelig for at kunne fortsætte i denne konkurrence med en masse fantastiske menneske, både på og uden for skærmen. Og hvor er det dejligt med alt den opbakning, jeg har fået. Det sætter jeg ufatteligt meget pris på. Jeg har igen skrevet et blogindlæg om det seneste program. Jeg er glad for, at du følger med, for jeg elsker at skrive og dele de her historier fra både på og uden for skærmen.

Til at starte med i program 4 måtte vi desværre sige farvel til Lis. Hun kunne ikke klare konkurrencen længere, fordi hun havde sindsygt ondt i ryggen. Det kom lidt som et chok for os alle. Lis er så betænksom, sød og sjov, så det var meget tomt at miste hende. I stedet kom Sarah, der røg ud i forrige program, tilbage. Hun er altid fuld af energi, så det tog lidt af den triste stemning, efter Lis måtte forlade programmet.

_DSC1895.jpg

I denne uge skulle vi lave et vinterlandskab af skumfiduser, der var inspireret af et barndomsminde. Jeg synes personligt selv, at det er en svær balance med skumfiduser. Skumfiduser er en sjov ting. De smager godt. Jeg synes måske ikke det er verdens bedste ting at spise, men det kan være lækkert nok engang imellem. Jeg synes dog tit at skumfiduser kan være meget tørre og til tider alt for seje at tykke i. Derfor havde jeg store vanskeligheder med at finde ud af, hvilken opskrift jeg skulle bruge og hvordan jeg skulle komme frem til et resultat, som jeg selv var tilfreds med.

Mine skumfiduser var indspireret fra vinterhyggeminder i sommerhuset. Der er næsten ikke noget bedre end at være i sommerhus og der bare er mega koldt udenfor. Så er man nærmest tvunget til at være nærværende, spille spil og bare råhygge med familien. Mine skumfiduser var med appelsinskal og brændte valnødder (ligesom når man laver brændte mandler). Vi har nemlig et kæmpe valnøddetræ ude i sommerhuset, så der skulle selvfølgelig valnødder i. Jeg valgte at hakke de karameliserede valnødder fint, så der var noget crunch inden i skumfiduserne. Derudover overtrak jeg skumfiduserne i mørk chokolade, hvorefter jeg dryssede lidt havsalt på dem. Jeg brugte en opskrift, der var baseret på æggehvider. Jeg var faktisk én af de eneste, der brugte æggehvider i mine skumfiduser. Sådan har jeg lavet dem før, og derfor holdt jeg mig til det, jeg vidste fungerede. Jeg synes, at konsistensen bliver bedre med æggehvider, og så er skumfidusmassen meget nemmere at arbejde med. Jeg havde taget en stjerne med, som skulle symbolisere varmen og hyggen i sommerhuset. Dertil lavede jeg en masse brænde, juletræer og snemænd ud af skumfiduserne. Jeg prøvede egentlig mest af alt at holde det forholdsvis simpelt, så det kunne præsenteres på en elegant og appetitlig måde.

_DSC2250.jpg

I den hemmelige udfordring skulle vi lave lakridskugler. Her fik vi ikke nogen opskrift, men havde derimod frit slag til at vælge, hvad og hvordan vi ville lave dem. Personligt elsker jeg at have en opskrift liggende, så jeg kan slå op, hvis jeg er i tvivl om noget. Desuden ved jeg, hvor vigtigt det er, i det søde køkken, at man er præcis og vejer sine ingredienser af korrekt. Jeg havde dog hurtigt en ide til, hvordan jeg skulle gribe opgaven an. Jeg valgte at lave lakridskugler med citron, hvid chokolade og lakrids. Kuglens kerne bestod af en sød lakrids, uden om en hvid chokolade ganache med citronskal og til sidst rullet i salmiak lakridspulver. Dette var en kombination, som jeg har fået før og er helt forelsket i.

_DSC1929.jpg

_DSC2043.jpg

Jeg havde egentlig planlagt at dyppe kuglerne i et chokoladeovertræk også, men det kunne jeg simpelthen ikke nå. Vi havde kun en time til opgaven, og vi havde alle travlt. Mange af os havde problemer med, at chokoladeganachen slet ikke kunne nå at sætte sig ordenligt. Derfor var vi nødt til at rulle kuglerne. Dette gjorde, at mange af os havde alt for bløde lakridskugler. Jeg fik en anden plads i den hemmelige udfordring, imens Isabella tog førstepladsen.

Det var et tæt løb til sidst. Det endte med, at ugevinder-trofæet stod mellem Bjørn og jeg. Dommerne var helt vilde med mine skumfiduser, men de synes, at selve landskabet var for sikkert. Bjørn lavede et kæmpe og virkelig flot juletræ af skumfiduser, hvorfor han endte med at tage sejren i denne uge. Det var virkelig kreativt tænkt og derfor fuldt fortjent. Det var mega ærgerligt at skulle sige farvel til Pen!

Jeg er generelt positiv overrasket over at være med i Sukkerchok 2018. For det første er jeg overrasket over, hvor mange mennesker, der er tilstede, når programmerne skal optages. Der er sindsygt mange mennesker og sindsygt meget arbejde, der ligger bag. De er allesammen super flinke og søde, så man naturligt føler sig tryg i omgivelserne. Jeg husker tydeligt den første dag, hvordan vi mødte ind i studiet og næsten alle kendte og vidste, hvem man var, uden at vi anede, hvem de var. De havde set vores castingvideoer og havde brugt lang tid på at udvælge os. Det var en meget mærkelig, men også sjov oplevelse.

I næste uge skal vi arbejde i hold, hvor vi bliver testet i diverse sukkerteknikker. Derudover skal vi lave vingummier, der får tankerne hen på et sommerminde. Det bliver vildt, så husk at se med igen på onsdag på tv2fri kl. 20:40 eller allerede nu på tv2play. Tak fordi du ser og læser med!

Foto: Per Arnesen/ TV 2