Sukkerteknikker og vingummier med hindbær og fløde

Nu er programmets 5. afsnit kørt over skærmen og hold da op, hvor var det på mange måder en nervepirrende omgang. I første udfordring blev vi kastet ud i forskellige sukkerteknikker, og i anden runde skulle vi lave vingummier, der skulle lede tankerne hen mod et sommerminde.

_DSC2783.jpg

Jeg er nu kommet godt over halvvejs i programmet, hvor er det vildt. Jeg har efterhånden pendlet frem og tilbage mange gange, og jeg har hele tiden skulle vidertænke og udvikle opskrifter. Det bliver sværere og sværere at finde på noget, der er unikt. Samtidig havde jeg en skole at passe, så jeg havde altså ikke meget tid til at se mine venner eller familie.

Program 5 af sukkerchok var en hård omgang, fordi vi optog program 4 dagen før. Vi bruger alle enormt meget energi, både fysisk og psykisk, så der var ingen tvivl om, at vi var en smule trætte. Isabella og jeg fejrede 4. afsnits vellykkede optagelser med en kæmpe øl, så vi sov tungt! Jeg havde desuden en MEGET dårlig start på dagen til denne optagelse. Jeg startede dagen ud med et opkald fra Isabella. Hun ringede og spurgte, hvor jeg blev af. Jeg havde sovet over mig, og Isabella stod og ventede ude foran vores hotel. Jeg skyndte mig at tage noget tøj på og spurtede derefter hen til Isabella, så vi ikke kom alt for sent. Vi havde nemlig et stramt program, fordi Bjørn skulle nå at fly hjem til Gran Canaria sidst på eftermiddagen. Allerede fra start var jeg meget forvirret og lidt ude af mig selv, som man nu er, når man har sovet over sig og har travlt – i kender nok følelsen. Derudover havde jeg drømt om natten, at jeg røg ud i afsnittet, som vi skulle til at filme – så det lovede umiddelbart ikke godt.

I den første udfordring skulle vi arbejde med forskellige sukkerteknikker og temaet var tivoli. Jeg arbejdede sammen med Sarah, og sammen skulle vi lave candyfloss, kæmpe slikkepinde og kandiserede æbler. Vi kom egentlig godt fra start og havde hurtigt lavet vores slikkepind, men vi blev hurtigt enige om, at den ikke var særlig flot. Derfor besluttede vi os for at lave den om. Det betød dog, at vi ikke kunne nå at lave særligt meget candyfloss, så det blev til en lille sky.

_DSC3234.jpg

_DSC3067.jpg

_DSC2813.jpg

I den anden udfordring skulle vi lave vingummier. Jeg har aldrig lavet vingummier før, så jeg måtte hurtigt igang med at nørde i, hvordan man egentligt gjorde det. Jeg kom hurtigt frem til, at et dejligt sommerminde for mig er, når mor laver hindbærgrød med fløde. Derfor skulle disse smage føres ind i mine vingummier. Men kan man overhovedet lave en vingummi med fløde? Jeg mindes i hvert fald aldrig at have fået sådan en før, og det samme gjaldt dommerne.

_DSC3663.jpg

Jeg kom frem til, at jeg ville støbe mine vingummier i forme med en fordybning, så jeg kunne tilføre 2 forskellige slags smage. Først lavede jeg en vingummi med hindbær og masser af lime. Ovenpå disse tilførte jeg en lille fløde/vanilje vingummi, så smagen af hindbærgrød med fløde for alvor kunne træde frem. Jeg var godt nok meget nervøs for bedømmelsen – er jeg mon gal eller genial?

_DSC3776.jpg

Foto: Per Arnesen/ TV 2

Heldigvis elskede dommerne dem! De var meget tavse, da de smagte på dem, men der var ingen tvivl om, at det var et hit. Marie Holm sagde, at hun blev helt forført af vingummierne, mens Morten Heiberg snuppede en ekstra med på vejen.

Med en sidsteplads i den indledende runde, var jeg bange for at ryge ud. Men efter den kæmpe ros, jeg fik af dommerne, så var der måske chance for at blive ugevinder igen? Jeg troede i hvert fald på det, men det er svært at forudsige, hvad dommerne vægter højest. Isabella og jeg valgte at dulme nerverne med en lækker drink i pausen.

33.png

Bjørn trak denne uges sejr hjem, og det blev desværre Jettes tur til at forlade programmet. Det var en vemodig omgang, for Jette er altid så rar, hjælpsom og fyldt med god energi. Hun bliver savnet i programmet!

Jeg havde aldrig troet, at jeg ville komme til at lave mine egne vingummier, og at de skulle bedømmes af to profesionelle. Jeg havde aldrig turde håbe på, at jeg ville nå så langt, som jeg er kommet nu. Men hvor er jeg glad for, at jeg allerede har lært så mange ting i det søde køkken og fået så meget inspiration. Og sidst men ikke mindst, hvor er det dejligt at få lov til at bruge endnu mere tid med de andre skønne mennesker, der har lige så stor passion for det søde køkken, som jeg selv har. I næste uge, hvor vi kæmper om at komme i semifinalen, skal vi lave chokoladejuletræer med spiselige pakker under.

Tak fordi du følger med 🙂

551.png

44-e1544023523766.png