Champagnevingummier

Hjemmelavede vingummier med smagen af champagne eller crement!! De her vingummier er perfekte som et sjovt lille indslag til nytårs aften, enten til dronningens nytårstale, som dessert eller til kransekagen, når kl. har passeret 12. Jeg har valgt at bruge en crement, men du kan sagtens lave dem med hvidvin, rose eller måske sommersby eller mokai? Her er det kun fantasien, der sætter grænser. Jeg har selv lavet dem med mokai i stedet for champagne, og det smager sindsygt godt! Det kan klart anbefales. Jeg har brugt en silikoneform, der havde en passende rund størrelse til mine vingummier. Du kan sagtens bruge en firkantet form, og så bare skære dem ud i firkantede vingummier.

Champagnevingummier

  • 2,5 dl. champagne eller cremant (eller fx mokai hyldeblomst)
  • 2 dl. sukker
  • 0,5 dl. glukose
  • 1 dl. vand
  • 1 citron
  • 12 blade husblas
  • Evt. lidt sukker og citronsyre

Kog sukker, glukosesirup, vand og saften fra citronen op i en gryde i 15 minutters tid. Udblød husblassen i koldt vand. Når sukkerlagen er færdig med at koge, tages den af varmen. Lad massen køle lidt af. Vrid nu husblassen fri fra vand og smelt den i den lune sukkerlage. Tilsæt herefter champagnen eller crement. Smør silikoneformene med lidt smagsneutral olie, så vingummierne er nemmere at få ud. Brug en sprøjtepose eller ske til at fordele vingummimassen i formene. Sæt vingummierne på køl i et par timer eller til dagen efter.

Når vingummierne har sat sig tages de forsigtigt ud af formene. Hvis du vil, så bland nu sukker og citronsyre sammen i en skål og rul vingummierne heri. Dette skal gøres, lige inden de serveres. De er nu klar til at blive serveret for dine gæster eller til dig selv.

SONY DSC

DSC09589.JPG
DSC09595.JPG

SONY DSC