Skumfiduser med appelsin og valnødder

Jeg elsker skumfiduser, men nogle gange synes jeg, at de hurtigt kan blive tørre og kedelige. De her skumfiduser er lavet på æggehvider, og det synes jeg gør dem dejligt lette og luftige, hvor de stadig har den sejhed, som en skumfidus helst skal have. Jeg har lavet en udførlig guide på youtube: Skumfiduser a la Wiesekager. Jeg har valgt, at mine hjemmelavede skumfiduser skal smage af appelsin og karamelliserede valnødder. Disse smage kan du naturligvis sagtens undlade eller skifte ud. Du kan f.eks. bare lave dem med lidt vanilje, frysetørret hindbær eller helt neutrale.

Valnøddecrunch

  • 150 g. valnødder
  • 135 g. sukker
  • 1/4 dl vand

Hak valnødderne groft. Varm vand og sukker op på en pande, til sukkeret er opløst. Tilsæt herefter de grofthakkede valnødder og rør godt rundt på panden. Bliv ved med at rør godt rundt på panden. På et tidspunkt koger alt vandet ud, så nødderne er helt tildækket med sukker. Her skal du fortsætte med at røre rundt, til nødderne begynder at karamellisere, ligesom når man laver brændte mandler. Fordel de karamelliserede valnødder på et stykke bagepapir og lad dem køle af. Når de er helt afkølede, skal du hakke dem fint i en minihakker. De skal hakkes, så der stadig er lidt bid i dem.

Skumfidusmasse

  • 330 g. sukker
  • 150 g. glukosesirup
  • 100 g. appelsinsaft (kan udskiftes med vand) + skal fra 1 appelsin
  • 9 blade husblas
  • 170 g. æggehvider (ca. 4 store æggehvider)
  • 20 g. sukker
  • 200 g. flormelis (til at rulle skumfiduserne i)

Kog sukker, glukosesirup og appelsinsaft (husk at gemme skallen til bagefter) op i en gryde. Sukkerlagen skal varmes op til 117 grader. Læg imens husblas i blød i koldt vand. Når sukkerlagen er 117 grader varm, tages den af varmen. Vrid husblassen for vand og dump den ned i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Pisk æggehvider og 20 g. sukker til en skummende masse. Tilsæt nu sukkerlagen i en tynd stråle ned til æggehviderne, imens der piskes på fuld drøn. Lad massen piske videre i 15-20 minutter, til massen er afkølet.

Når massen er pisket færdig, vendes appelsinskal og hakkede valnødder forsigtigt ned i. Find en sprøjtepose med en rund tyl, og kom skumfidusmassen heri. Gør en bradepande klar med et stykke bagepapir, og drys nu hele pladen med flormelis gennem en sigte. Dette gør, at skumfiduserne ikke klistrer fast. Sprøjt nu lange pølser ud – du kan også lave små toppe, hvis du hellere vil det. Sigt flormelis over til sidst, så alle skumfiduserne er helt dækket til. Dette er vigtigt, så skumfiduserne kan tørre på ydersiden. Lad dem nu stå og tørre i 4 timer eller til dagen efter ved stuetemperatur. Når de er tørre, kan du skære dem ud i en passende størrelse – husk her at vende skumfiduserne i flormelis igen, så alle sider er dækket til. Nu er de klar til at blive spist. Et lille tip: hvis du har lyst, kan du dyppe dem i chokolade, inden de serveres – det smager herligt! God fornøjelse 🙂

Billede1.pngjj.png

Billede1.pngihihihi.png