Her er endnu en opskrift med hjemmelavede skumfiduser også kaldet marshmallows. Hvad er du mest til? Hindbær eller lakrids? Eller begge dele? Hvis du spørger mig, så slår de her hjemmelavede skumfiduser til hver en tid dem, man køber i butikkerne. De er luftige, seje og smager helt fantastisk. Jeg lavede de her skumfiduser sammen med Nip. Jeg skulle vise hende, hvor nemt det var at lave skumfiduser, og det blev en succes. Her er opskriften:
Skumfidusmasse
- 330 g. sukker
- 150 g. glukosesirup
- 100 g. vand
- 9 blade husblas
- 170 g. æggehvider (ca. 4 store æggehvider)
- 20 g. sukker
- 200 g. flormelis (til at rulle skumfiduserne i)
- 3 spsk frysetørret hindbær
- 2 spsk lakridspulver
Kog sukker, glukosesirup og vand op i en gryde. Sukkerlagen skal varmes op til 117 grader. Læg imens husblas i blød i koldt vand. Når sukkerlagen er 117 grader varm, tages den af varmen. Vrid husblassen for vand og dump den ned i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Pisk æggehvider og 20 g. sukker til en skummende masse. Hæld nu sukkerlagen i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider, imens der piskes på fuld drøn. Lad massen piske videre i 15-20 minutter, til massen også er kølet ned.
Når massen er pisket færdig, deles den i to skåle. Vend de frysetørrede hindbær i den ene og lakridspulveret i den anden. Find en sprøjtepose med en rund tyl, og kom skumfidusmassen heri. Gør en bradepande klar med et stykke bagepapir, og drys nu hele pladen med flormelis gennem en sigte. Dette gør, at skumfiduserne ikke klistrer fast. Sprøjt nu lange pølser ud – du kan også lave små toppe, hvis du hellere vil det. Sigt flormelis over til sidst, så alle skumfiduserne er helt dækket til. Dette er vigtigt, så skumfiduserne kan tørre på ydersiden. Lad dem nu stå og tørre i 3 timer eller gerne til dagen efter ved stuetemperatur. Når de er tørre, kan du skære dem ud i en passende størrelse – husk her at vende skumfiduserne i flormelis igen, så alle sider er dækket til. Du kan også fordele skumfidusmassen ud på en bradepande med flormelis, og så herefter skære dem firkantet, ligesom lakridsskumfiduserne på billedet. Nu er de klar til at blive spist. God fornøjelse 🙂
[…] Skumfiduser med hindbær eller lakrids […]
LikeLike
Hvor længe kan skumfiduser holde sig og hvordan skal de opbevares
LikeLiked by 1 person
Hejsa! I en lufttæt beholder ved stuetemperatur skulle de sagtens holde sig i et par uger, hvis ikke de er spist inden da 🙂 Kh Martin
LikeLike
Hold da op, de ser gode ud. Dem vil jeg prøve at lave i dag.
LikeLike
Mange tak 😉 Det synes jeg du skal gøre, de smager SÅÅÅ godt!
LikeLike
Hvis man nu gerne vil lave dem med vanillesmag, ved du så hvor meget vanillestang / vanillepulver / vanilleekstrakt man skal bruge til en portion?
LikeLike
Hej Michelle. Jeg vil bruge hvad der svarer til 1 vaniljestang til denne portion 😉
LikeLike