Cheesecake med granatæble og lakrids

Udover at lave skumfiduser, så lavede Nip og jeg også denne her cheesecake med granatæble og lakrids. Det var faktisk en kage, som Nip og jeg udviklede sammen over messenger. Nip har også en blog, og den kan du finde ved at trykke her. Da vi havde aftalt, at vi skulle bage sammen, skrev vi til hinanden, hver gang vi fik en gode ide, og til sidst endte det ud i den her helt fantastiske cheesecake. Kagen består af en sprød kiksebund med lakrids, en granatæble-ostemasse med et skjult indlæg af en syrlig granatæblecurd og til sidst toppet med en granatæblegele. Det er en frisk og lækker kage, som jeg synes du skal prøve at kaste dig ud i. Kagen rækker til ca. 10 personer.

Granatæblecurd

 • 1 blad husblas
 • 1 granatæble
 • 70 g. rørsukker
 • 1 økologisk citron
 • 1 æg
 • 50 g. smør

Udblød husblas i koldt vand. Pres saften fra granatæblet gennem en sigte og ned i en gryde. Kog det op sammen med citronssaft samt citronskal, sukker og æg ved middelvarme i ca 10 min, til det begynder at tykne. Tag gryden af varmen og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i massen. Vrid husblassen for vand og smelt den i curden. Kom granatæblecurden i en form (Ø18 cm) beklædt med bagepapir og kageplast langs kanten. Kom den i fryseren i et par timer, til den er helt frossen.

Kiksebund med lakrids

 • 120 g. smør
 • 240 g. digestive kiks
 • 2 tsk groft lakridspulver (kan undlades)

Beklæd en springform med bagepair og kageplast (Ø20 cm). Smelt smørret over lav varme, og blend kiksene eller knus dem i en plasticpose. Rør smørret sammen med kiksemelet og lakridspulveret. Fordel det i bunden formenen – brug med fordel dine fingre til at fordele kiksemassen grundigt ud i hjørnerne, så den kommer til at fremstå helt skarp. Stil kagen på køl i et kvarter.

Ostecreme med granatæble og citron 

 • 4 husblas
 • 500 g. neutral flødeost
 • 2,5 dl piskefløde
 • 1 granatæble (saften heraf)
 • 1 citron
 • 200 g. sukker
 • 1/2 vaniljestang

Udblød husblas i koldt vand. Pisk flødeost, sukker og vanilje sammen i en skål. Tilsæt herefter piskefløde, imens der piskes videre. Varm granatæble- og citronsaft op i en gryde. Vrid husblassen for vand, smelt den i den lune saft og lad massen køle en smule af. Rør først 1 spsk. af ostecremen op i saften og rør det godt rundt. Dernæst blandes resten sammen med ostecremen til en ensartet masse. Placer granatæblecurden på kiksebunden, og hæld ostecremen over. Sæt kagen på køl i 2-3 timer eller på frost til den har sat sig.

Granatæblegele 

 • 1 blade husblas
 • 1 dl granatæblesaft (gerne friskpresset)

Udblød husblas i koldt vand. Varm granatæblesaften op i en gryde. Vrid husblassen for vand og smelt den i saften. Lad geleen køle en smule af. Når geleen er håndvarm, hældes den forsigtigt udover ostecremen – hæld det evt. udover en ske, så geleen ikke rammer kagen i én stråle og måske laver hul i den. Kagen skal nu køle yderligere en time (minimum), før geleen har sat sig og kagen er klar til at blive pyntet.

Pynt din kage, som du har lyst. Nip og jeg valgte at pynte kagen med friske granatæbler, chokoladekugler, citronmelisse og marengs. Nu er den klar til at blive spist, velbekomme!

thumbnail_img_3401

thumbnail_IMG_3433.jpg