Vingummier med smagen af hindbærgrød med fløde

De her hjemmelavede vingummier med hindbær og fløde er blevet et hit hjemme hos min familie. Jeg lavede dem for første gang i afsnit 5 af Sukkerchok, og jeg har lavet dem mange gange siden. Jeg har nemlig fundet ud af, hvor nemt det faktisk er at lave hjemmelavede vingummier. Jeg har valgt smagene hindbær, lime, fløde og vanilje, fordi jeg ville lave nogle vingummier, der skulle smage af hindbærgrød med fløde, som er en helt klassisk sommerting hjemme i vores familie. Og de SMAGER af hindbærgrød med fløde. Hvis du bedre kan lide appelsin, jordbær eller noget helt tredje, så kan du sagtens skifte smagen ud med noget andet. Jeg valgte at støbe mine vingummier i silikoneforme med en lille fordybning, så jeg kunne komme en lille flødevingummi oveni hindbærvingummien. Man kan sagtens støbe vingummierne i firkantede forme, og så skære dem ud i mundrette bidder. Mine vingummier er lavet på husblas og er super nemme at gå til – så der er simpelthen ingen undskyldning! Jeg har lavet en udførlig guide på youtube her.

Hindbærvingummi 

 • 200 g. hindbær (gerne frosne)
 • 3 limes
 • 2,5 dl sukker
 • 0,5 dl. glukosesirup
 • 1 dl. vand
 • 11 blade husblas
 • 100 g. sukker
 • 3 spsk. frysetørret hindbær

Kog hindbærrene med limesaft- og skal i ca. 10 minutter ved middelvarme til bærrene er møre. Sigt herefter saften fra og stil den til side – selve frugtkødet skal ikke bruges. Kog nu de 2,5 dl sukker, glukosesirup og vand op i en gryde i 15 minutters tid. Udblød husblassen i koldt vand. Når sukkermassen er færdig med at koge, tages den af varmen. Tilsæt nu hindbærsaften. Lad massen køle af til ca. 80 grader, vrid husblassen fri fra vand og smelt den i den lune vingummimasse. Smør silikoneformene med lidt olie, så de er nemmere at få ud. Brug en sprøjtepose eller ske til at fordele vingummimassen i formene. Sæt vingummierne på køl i et par timer eller til dagen efter.

Kom 100 g. sukker og frysetørret hindbær op i en blender, og blend det til en ensartet hindbærsukker. Når vingummierne har sat sig, tages de ud af formene og rulles i hindbærsukkeret. Placer dem på et fad eller en tallerken og lav nu flødevingummierne.

Flødevingummi med vanilje 

 • 1,25 dl sukker
 • 0,25 dl glukosesirup
 • 0,5 dl vand
 • 1,5 dl fløde
 • 1 vaniljestang
 • 5,5 blade husblas

Skrab kornene ud af vaniljestængerne og bland det sammen med lidt af sukkeret. Kog sukker, vanilje, glukosesirup, vand og fløde sammen i ca. 15 minutter. Sørg for at røre godt rund og hold øje med, at det ikke koger over. Udblød husblas i koldt vand. Når flødevingummimassen er færdig med at koge, skal den afkøle til ca. 80 grader. Vrid husblassen fri for vand og smelt den ned i vingummimassen. Lad massen køle en smule af. Kom den op i en sprøjtepose og sprøjt forsigtigt vingummimassen ned i den fordybning, der er i hindbærvingummien. Hvis du bruger en firkantet form, kan du blot fordele flødevingummien henover hindbærvingummien, og derefter skære dem ud og rulle dem i hindbærsukkeret. Nu er de klar til at blive spist. Jeg håber, at det lykkedes og at de smager lækkert!

thumbnail_img_0867

dsc00039

thumbnail_IMG_0863.jpg