Choux au craquelin med brændt marengs og lemoncurd

Choux au craquelin eller bare vandbakkelser med kiks er et godt bud på en helt fantastisk fastelavnsbolle, hvis du spørger mig. Dem her har jeg lavet i samarbejde med Nip. Der er ingen tvivl om, at vi begge elsker at kreere søde sager i køkkenet – og det er bare et kæmpe plus, at vi kan hjælpe og inspirere hinanden. De her vandbakkelser eller fastelavnsboller er inspireret af den klassiske citrontærte. De består af en vandbakkelsesdej med kiks ovenpå, en syrlig lemoncurd og til sidst en sød brændt marengs. En herlig kombination! Der bliver ca. 18-20 små fastelavnsboller af denne portion.

Lemoncurd

 • 1 blad husblas
 • 70 g. rørsukker
 • 4 økologisk citron
 • 1 æg
 • 50 g. smør

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom citronsaft og skal, sukker og æg op i en gryde ved middel varme. Pisk under varme til massen begynder at tykne – det tager ca 10 minutter. Tag gryden af varmen og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i citronmassen. Vrid husblassen for vand, og smelt den ned i lemoncurden. Kom nu lemoncurden i en skål og på køl i 30 minutter eller til den skal bruges (kan laves dagen før).

Kiksedej

 • 100 g. smør
 • 100 g. mel
 • 100 g. sukker
 • 1 knivspids gul pastafarve

Bland og ælt alle ingredienserne sammen i en skål med hænderne. Rul kiksemassen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Sæt nu dejen på køl. Når vandbakkelsesdejen er klar, udstikkes små runde kiks med en diameter på ca. 3 cm.

Vandbakkelsesdej

 • 75 g. smør
 • 100 g. mel
 • 1¾ dl. koldt vand
 • 2 æg
 • 1 tsk. sukker

Kom smør, vand og sukker op i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt melet og rør det godt sammen med et piskeris over varmen i ca. et halvt minut. Tag gryden af varmen, og lad nu massen køle lidt af. Skift piskeriset ud med en grydeske, og rør et æg af gangen ned i smør/melblandingen. Kom herefter vandbakkelsesdejen op i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjt nu toppe ud med en diameter på ca. 5 cm. på et stykke bagepapir. Når du sprøjter dejen ud, skal der være lidt afstand imellem dem, da de hæver op inde i ovnen. Placer nu en kiks oven på hver top og bag dem ved 200 grader i en varmluftsovn i 20-30 minutter. Hold øje med dem, men husk for guds skyld ikke at åbne ovnen, før de er helt gyldne og færdigbagte, ellers vil de bare falde sammen. Lad dem herefter køle af og flæk dem forsigtigt på midten med en savtakket kniv.

Marengs

 • 2 æggehvider (stuetempererede)
 • 100 g. sukker
 • Knivspids salt

Pisk æggehviderne sammen med lidt salt til det begynder at skumme. Tilsæt herefter sukkeret lidt af gangen – bliv ved med at piske til massen er helt sej og blank. Kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Sprøjt nu marengs i vandbakkelserne (gem lidt plads i midten til lemoncurden). Kom lemoncurden i en sprøjtepose og fordel den i midten af vandbakkelserne. Brænd til sidst hurtigt marengsen af med en gasbrænder. Nu er de klar til at blive spist!

IMG_3891.jpg

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_3893.jpg