Fyldte chokolader

Nip og jeg har haft gang i chokoladefabrikken! Vi har igen været i køkkenet sammen og denne gang stod den på chokolade i lange baner. Vi har lavet fyldte chokolader med passionsfrugtscurd, lemoncurd og saltkaramel. Til den syrlige passionsfrugt brugte vi en mælkechokolade, og til saltkaramellen og lemoncurden brugte vi en mørk chokolade. Vi har brugt chokoladeforme, der er lavet af hård plast, da vi synes, at disse er nemmest at arbejde med og giver det bedste resultat. Du kan selvfølgelig bruge lige de forme, som du ønsker. Mængden af chokolade i denne opskrift er ca. beregnet til 3 chokoladeforme. Mængden af én portion passionscurd eller lemoncurd rækker ca. til 2 chokoladeforme :-).

Chokoladeskaller 

 • 1 spsk. kakaosmør
 • Pulverfarve efter ønske
 • 500 g. mælkechokolade

Hæld kakaosmør og lidt pulverfarve i en skål, og varm det i mikroovnen eller over et vandbad til det er smeltet. Find en tandbørste eller pensel og sprøjt farven i formen. Lad det tørre og skrab det overskydende kakaosmør væk med en spartel.

Når du skal igang med dine chokoladeskaller, så handler det om, at chokoladen skal ramme en bestemt temperatur. På den måde sikrer du, at de fyldte chokolader kan komme ud af formene igen, men det gør også, at de bliver flotte og blanke og får det helt rigtige knæk. Derfor er det essentielt, at du har et termometer. Du kan enten smelte chokoladen ved at bruge en mikrobølgeovn eller ved at lave et vandbad (søg evt. på disse teknikker, hvis du ikke kender dem i forvejen)

Arbejdstemperaturer på chokolade:
Hvid chokolade: 29-30 grader
Mælke chokolade: 30-31 grader
Mørk chokolade: 31-32 grader

Fyld nu formene med den tempererede chokolade, og bank den hårdt i bordet (så luftbobler forsvinder). Vend dernæst formen på hovedet, og bank (med en grydeske eller andet) chokoladen ud, så det bliver en fin og tynd chokoladeskal. Skrab overskydende chokolade af med en kagespartel. Kom hurtigt formen på køl. Fyld bagefter skallerne med fx passionscurd, lemoncurd eller saltkaramel (næsten til kanten – ikke for meget, så bliver de svære at lukke). Fordel til sidst et lag chokolade ud på bunden, og skrab det forsigtigt af, så fyldet i chokoladerne lukkes helt inde. Lad nu chokoladen hærde helt op (stil dem evt. hurtigt i fryseren), kryds fingre og bank chokoladerne ud. Nu er de klar til at blive spist!

Passionscurd

 • 1 blad husblas
 • 1 dl passionsfrugtssirup
 • 1 lime
 • 1 æg
 • 50 g. smør

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom passionsfrugtssirup, limesaft og æg op i en gryde ved middel varme. Pisk under varme til massen begynder at tykne – det tager ca 10 minutter. Tag gryden af varmen og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i passionsmassen. Vrid husblassen for vand, og smelt den ned i passionscurden. Kom nu massen i en skål og på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den eventuelt op med en ske eller lignende, så den bliver lind og medgørlig. Kom den på en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne.

Saltkaramel

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 1 tsk salt

Kom dåsen i en gryden, der er helt tildækket med vand. Lad dåsen koge i 3 timer og sørg hele tiden for, at den er helt dækket til med vand. Efter 3 timer skal dåsen køle helt af. Rør salt i karamellen (smag efter, om der skal mere i), og kom den så op i en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne.

Lemoncurd

 • 1 blad husblas
 • 70 g. rørsukker
 • 4 økologisk citron
 • 1 æg
 • 50 g. smør

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom citronsaft og skal, sukker og æg op i en gryde ved middel varme. Pisk under varme til massen begynder at tykne – det tager ca 10 minutter. Tag gryden af varmen og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i citronmassen. Vrid husblassen for vand, og smelt den ned i lemoncurden. Kom nu lemoncurden i en skål og på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den eventuelt op med en ske eller lignende, så den bliver lind og medgørlig. Kom den på en sprøjtepose og fyld chokoladeskallerne.

IMG_2179.jpg

IMG_2187.jpg

IMG_2200.jpg

IMG_2193