Eclair Craquelin med chokolade og saltkaramel

Eclair Craquelin eller bare krakelerede vandbakkelser smager bare helt fantastisk. Jeg lover dig, at dem her kan du ikke få nok af, for de er SÅ lækre! Kagerne er lavet på en vandbakkelsesdej, der er toppet med en sprød kakaokiks, derimellem en mørk chokoladecreme og saltkaramel. Lyder det ikke bare godt? Jeg er i hvert fald helt tosset med dem. Her får du opskriften – der bliver ca. 10 kager af denne portion.

Saltkaramel 

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 1 tsk. salt

Kom dåsen i en gryde, der er helt tildækket med vand. Lad dåsen koge i 3 timer og sørg hele tiden for, at den er helt tildækket med vand. Efter 3 timer tager du dåsen op af vandet, og så skal den køle helt af. Tilsæt salt (smag til) og nu er saltkaramellen klar til brug. Kom den i en sprøjtepose uden tyl.

Chokoladecreme 

 • 5 dl piskefløde
 • 200 g. mørk chokolade

Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Når fløden er klar, hældes den over chokoladen af 3 omgange – husk at rør godt rundt efter hver omgang, så chokoladen smelter ud i fløden. Kom chokolade/flødeblandingen over i en ren skål, og kom så husholdningsfilm på, så det rører ved cremen (sådan undgår man kondens). Lad cremen stå på køl til den er iskold – gerne 4-5 timer eller endnu bedre natten over (eller i fryseren 1 times tid).

Når cremen er helt kold og vanbakkelserne er klar, piskes den med en elpisker eller i en røremaskine, så den får en lækker og cremet konsistens. Husk at du ikke må overpiske din chokoladecreme, da den så vil skille – og ikke står til at redde igen. Kom cremen i en sprøjtepose med en stjernetyl.

Kiksedej

 • 100 g. smør
 • 100 g. mel
 • 100 g. sukker
 • 2 spsk. kakaopulver

Bland og ælt alle ingredienserne sammen i en skål med hænderne. Rul kiksemassen tyndt ud mellem to stykker bagepapir. Sæt nu dejen på køl. Når vandbakkelsesdejen er klar, udstikkes små runde kiks med en diameter på ca. 2 cm, så de passer på vandbakkelsestoppene.

Vandbakkelsesdej

 • 75 g. smør
 • 100 g. mel
 • 1¾ dl. koldt vand
 • 2 æg
 • 1 tsk. sukker

Kom smør, vand og sukker op i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt melet og rør det godt sammen med et piskeris over varmen i ca. et halvt minut. Tag gryden af varmen, og lad nu massen køle lidt af. Skift piskeriset ud med en grydeske, og rør et æg af gangen ned i smør/melblandingen. Kom herefter vandbakkelsesdejen op i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjt nu toppe ud med en diameter på ca. 2-3 cm. på et stykke bagepapir. Sprøjt 4 toppe ud lige efter hinanden, så kagerne bliver aflange eclairs, som på billedet. Når du sprøjter dejen ud, skal der være lidt afstand imellem dine eclairs, da de hæver op inde i ovnen. Placer nu en kiks oven på hver top og bag dem ved 200 grader i en varmluftsovn i 20-30 minutter. Hold øje med dem, men husk for guds skyld ikke at åbne ovnen, før de er helt gyldne og færdigbagte, ellers vil de bare falde sammen. Lad dem herefter køle af og flæk dem forsigtigt på midten med en savtakket kniv (hvis overdelene ikke hænger sammen, gør det ikke noget – da de hæfter sig sammen, når cremen kommer i).

Fyld dine eclairs med chokoladecreme og saltkaramel! Nu er de simpelthen klar til at blive spist 🙂

SONY DSC

IMG_2272.jpg