Hvem kan ikke lide en god saftig citronmåne? Jeg har tilladt mig at udvikle lidt på den klassiske citronmåne og derfor kreeret disse lækre minilagkager med citron. Lagkagen består af saftige citronmåne-bunde med marcipan, en syrlig lemoncurd, en luftig citronsmørcreme og til sidst citronglasur. Lyder det ikke bare lækkert? Det er simpelhen en fantastisk saftig og frisk kage, der egner sig perfekt til påsken. Måske årets påskekage? Jeg har skrevet opskriften ned, så det er bare med at komme i gang! Der bliver ca. 5-6 små lagkager af denne opskrift alt efter, hvor store du laver dem.
Tip – du kan selvfølgelig også vælge at lave den helt klassiske citronmåne ved at bage opskriften på citronbundene i en springform, toppet med citronglasuren :-).
Lemoncurd
- 1 blad husblas
- 70 g. rørsukker
- 4 økologisk citron
- 1 æg
- 50 g. smør
Læg husblas i blød i koldt vand. Kom citronsaft og skal, sukker og æg op i en gryde ved middel varme. Pisk under varme til massen begynder at tykne – det tager ca 10 minutter. Tag gryden af varmen og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i citronmassen. Vrid husblassen for vand, og smelt den ned i lemoncurden. Kom nu lemoncurden i en skål og på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den eventuelt op med en ske eller lignende, så den bliver lind og medgørlig. Kom den evt. på en sprøjtepose, så er den nemmere at arbejde med.
Citronbunde
- 150 g. blødt smør
- 70 g. revet marcipan
- 150 g. sukker
- 4 æg
- 125 g. mel
- 1 tsk. bagepulver
- 1 stk. citron
Sørg for, at dine ingredienser er stuetempereret (altså æg, smør og marcipan) – det gør, at du får det bedste resultat. Pisk 1/3 del af smørret med sukker og revet marcipan, til det er en ensartet masse. Tilsæt dernæst resten af smørret og pisk videre. Kom et æg i dejen af gangen og pisk godt imellem. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det og vend det forsigtigt i dejen sammen med skallen fra 1 citron. Spred dejen ud på en firkantet form (38*25 cm.) med bagepapir i bunden. Bag kagen i 15-20 minutter ved 180 i en varmluftsovn. Lad kagen køle helt af efterfølgende. Kom citronsaft henover den færdigbagte kage. Dette gør, at den bliver mere syrlig og saftig. Udstik små runde lagekagebunde på ca. 6 cm. i diameter.
Citronsmørcreme
- 200 g. smør (stuetempereret)
- 150 g. flormelis
- 1 citron
Pisk smørret helt lyst og luftigt i ca. 10 minutter. Tilsæt herefter flormelis og pisk videre, til det er en ensartet masse. Kom til sidst citronsaft og -skal i smørcremen og pisk igen til massen er ensartet. Kom citronsmørcremen op i en sprøjtepose med en valgfri tyl.
Glasur
- Citronsaft
- Flormelis
- Lidt gul frugtfarve
Bland alle ingredienserne sammen. Sørg for, at glasuren er forholdvis tyk, så den kan dryppe ned langs kanten, ligesom jeg har gjort det på billedet. Du kan evt. komme citronskal i, hvis du ikke synes den smager nok af citron. Kom evt. citronglasuren op i et lille kræmmerhus eller en sprøjtepose.
Samling
Brug 3 små bunde til hver lagkage. Placer først en bund på det fad, som kagerne skal serveres på. Kom smørcreme rundt langs kanten, og kom så lemoncurden i midten. Sørg for, at smørcremen holder lemoncurden inde. Kom en lagkagebund ovenpå og gentag processen. Slut af med en lagkagebund mere og smør så smørcremen rustikt rundt om kagen. Pynt lagkagerne med toppe af citronsmørcreme, citronglasur og evt. lidt gule stedmoderblomster. Nu er de klar til at blive spist :-).
Hej..
Hvis jeg vil bruge den opskrift til at lave en lagkage i springform, vil måleforholdene så passe? 😊
Desuden tænker jeg, at jeg vil beklæde siden. Vil jeg kunne bruge smørcreme? Eller bliver det så for meget? 😄
Jeg glæder mig til at kaste mig ud i projektet! 😊
Mvh Camilla
LikeLiked by 1 person
Hej Camilla!
Portionen passer også til en springform, så det kan du sagtens 😍 Du kan sagtens bruge den her smørcreme 😉
Held og lykke – og skriv endelig, hvis du har flere spørgsmål 😉
Mvh Martin
LikeLike