Pistacie Påskeæg med lemoncurd

Udover at lave påskeæg med nougatcrunch, så lavede Nip og jeg også de her fantastiske påskeæg med pistacie og lemoncurd. En herlig kombination af syrlig lemoncurd, sød pistaciemarcipan og mørk chokolade, der vil egne sig perfekt til påskens frokoster eller andre hyggeligt stunder. Der bliver ca. 12 store påskeæg af denne opskrift – rigtig god fornøjelse :-).

Ingredienser

  • Lemoncurd (opskriften kan du finde her).
  • 200 g. marcipan
  • 75-100 g. pistacienødder (uden skal)
  • 100 g. mørk chokolade
  • 30 g. hvid chokolade

Blend pistacienødderne til fint mel. Ælt dernæst pistaciemelet sammen med marcipanen til en ensartet masse (gem lidt af pistaciemelen til at pynte påskeægget til sidst). Vej ca. 25 g. marcipan af til hvert påskeæg. Rul marcipanen til et påskeæg og lav derefter en fordybning ned i toppen af ægget (brug evt. bagenden af en pensel), så der er plads til at fylde dem med lemoncurd. hvis du har mere lemoncurd tilbage, kan du sagtens gemme det til en anden god gang. Brug eventuelt en “fylde tyl” eller “berliner tyl” til at komme lemoncurden ind i påskeæggene. Når alle påskeæg er fyldte, kan du med fordel komme dem på frost i en times tid, så lemoncurden bliver frossen og ikke flyder ud, når du skal rulle dem i chokoladen.

Nu skal du temperere chokoladen til 31-32 grader og rulle påskeæggene heri. Lad dem tørre på et stykke bagepapir. Smelt lidt hvid chokolade, kom det i en sprøjtepose og dekorér påskeæggene med fine striber. Drys til sidst med lidt af pistaciemelet. Nu er de klar til at blive spist!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_6128.jpg