Påskecupcakes

Der findes efterhånden rigtig mange måder at lave cupcakes på. De her påskecupcakes, som Nip og jeg lavede sammen, er et godt bud på en hyggelig lille påskekage. De består af en cupcake med hvid chokolade og syrlige ribs og en chokoladefrosting som en fugleredde med påskeæg indeni. Nip og jeg var ret meget oppe at køre over “den perfekte bid”, som jeg tog, da vi skulle tage billeder af dem. Her kan man virkelig se, hvor lækker den er indeni med de syrlige ribs og den hvide chokolade. Her får i opskriften – der bliver ca. 12 cupcakes af denne portion.

Cupcakes

 • 150 g sukker
 • 1 æg
 • 100 g smør
 • 1,5 dl sødmælk
 • 275 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 3 tsk vaniljesukker
 • 100 g ribs (eller andre bær)
 • 100 g hvid chokolade (grofthakket)

Start med at tænde ovnen på 200 grader. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Smelt smøret og tilsæt herefter sødmælk. Hæld det i æggemassen. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og sigt det i. Vend ribs og hvid chokolade i dejen og fordel det i cupcakesforme. Bag dem i ca. 20-25 minutter og herefter skal de køle helt af.

Chokolade frosting

 • 100 g mørk chokolade
 • 100 g smør (blødt)
 • 100 g flormelis
 • Chokoladepåskeæg (til redderne)

Smelt chokolade i en skål over vandbad eller i mikroovn og lad det køle lidt af. Pisk blødt smør og flormelis godt sammen og tilføj herefter den afkølede chokolade. Hæld det hele i en sprøjtepose med en tyl som kan lave ‘reder’ eller en anden tyl du kan lide. Dekorér hver cupcake med chokoladefrosting og dekorér herefter med chokolade påskeæg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

IMG_6108.jpg

IMG_6094.jpg