Rabarbertrifili

Der er ikke noget som en god og frisk sommerdessert, der bare har det hele. Jeg har lavet denne skønne dessert i samarbejde med Nip, og vi blev hurtigt ret enige om, at det bestemt ikke var sidste gang, at vi lavede den! Den her dessert med rabarber er simpelthen super lækker, og så er den faktisk ret nem at lave. Den består af lag med syrlig rabarberkompot, letsaltet crumble og til sidst vaniljeflødeskum. Vi valgte at løfte desserten lidt med ruby chokoladepynt og rabarberkaviar. Her får du opskriften. Vi lavede 2 store dessertglas af denne portion – men den ville sagtens kunne række til 4 små.

Rabarberkompot

 • Ca 6 rabarberstængler
 • 1/2 citron
 • 4 spsk. sukker
 • 1 tsk. vaniljepaste

Vask rabarberstænglerne og skær dem ud i små mundrette stykker. Kom alle ingredienserne op i en gryde og lad det koge op i ca. 15 minutter. Hold øje med kompotten – rabarberen skal gerne bevare lidt bid i sig. Si herefter ca. 1 dl rabarbersaft fra (den skal bruges til at lave kaviar). Kom herefter rabarberkompotten på køl, så den er helt kold, når desserten skal serveres.

Rabarberkaviar

 • 1 dl. rabarbersaft
 • 2 blade husblas
 • 3-4 dl smagsneutral olie

Sæt olien på frost i min. en halv time. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Varm saften op (hvis den er blevet kold) og smelt husblassen heri. Køl saften en smule af, og kom den i en sprøjtepose (du kan også bruge en pipette). Kom den iskolde olie op i et højt glas eller kande. Dryp forsigtigt saften ned i den iskolde olie. De små perler af kaviar vil synke til bunds. Kom dem på køl til de skal bruges. Sigt olien fra kaviaerne, og skyld dem forsigtigt med koldt vand. Nu er de klar til at blive brugt.

Crumble

 • 50 g. smør
 • 50 g. mel
 • 50 g. mandelmel
 • 50 g. flormelis
 • 1/2 tsk. salt

Bland alle ingredienserne sammen med fingrene, og kom dejen på en bradepande, der er beklædt med et stykke bagepapir. Bag din crumble ved 180 grader i en varmluftsovn i ca. 10-15 minutter til det er gyldent. Hold øje med den og sørg for at røre det rundt undervejs. Lad crumblen køle helt af, inden servering.

Chokoladepynt

 • 100 g. ruby chokolade

Hak chokoladen i små stykker, og temperér den i en mikroovn eller over et vandbad til 31-32 grader. Gør et stykke bagepapir klar. Kom den smeltede chokolade op i en sprøjtepose, klip et lille hul og kør cirkler rundt på bagepapiret, så det danner et stort gitter. Lad chokoladen størkne. Find en rund udstikker, der er lidt større end det glas, som desserten skal serveres i. Dyp udstikkeren i kogende vand, tør den af og udstik runde cirkler i gitteret.

Vaniljeskum

 • 2,5 dl piskefløde
 • 1 tsk. vaniljepaste

Pisk fløden til en fast skum sammen med vaniljen. Husk ikke at piske fløden for meget, så den begynder at gryne. Kom den over i en sprøjtepose (så er den nemmere at fordele i glassene) og begynd nu at anrette dine desserter.

Find glassene frem. Kom først et lag rabarberkompot i, dernæst crumble og til sidst flødeskum. Gentag processen. Kom dernæst chokoladepynten på, og top den med kaviar til sidst. Nu er de her skønne desserter klar til at blive spist!

IMG_6899.jpg

IMG_6883.jpg

IMG_6898.jpg