Pandekagelagkage

Udover at lave rabarbertrifili, så lavede Nip og jeg også denne her lækre pandekagelagkage med nutella og hindbær. Vi havde begge store cravings for pandekager, så beslutningen om at lave en pandekagekage var ikke svær! Selvom jeg ELSKER helt klassiske pandekager med syltetøj og sukker, så kan jeg kun anbefale at kaste sig ud i denne. Kombinationen af hindbær- og nutellacreme er smager sindsygt godt sammen med pandekagerne. Og så er den super nem at lave – her får du opskriften. Der er til ca 12 personer i denne portion.

Pandekager

 • 10 æg
 • 4 dl mælk
 • 1 dl øl
 • 1 spsk sukker
 • 350 g mel
 • Smør til stegning

Pisk alle ingredienserne sammen og si det ned i en høj kande. Sæt massen i køleskabet i ca. 30 minutter. Varm en medium størrelse pande op og pensl med smeltet smør. Bag pandekager af alt dejen. Vi fik ca. 15-20 pandekager ud af denne portion.

Nutellacreme

 • 2,5 dl piskefløde
 • 3-4 spsk Nutella

Pisk begge dele sammen til en tyk creme.

Hindbærcreme

 • 2,5 dl piskefløde
 • 1 tsk vaniljepaste (eller tilsvarende i vaniljesukker)
 • 200 g friske hindbær

Pisk fløde og vaniljepasta til en flødeskum. Mas forsigtigt hindbær i en skål og vend dem i skummet.

Samling

 • Forskellige friske bær
 • Guldstøv

Læg en pandekage på fadet som din pandekagelagkage skal serveres på. Herefter fordeles et tyndt lag nutellacreme og en pandekage, efterfulgt af et tyndt lag hindbærcreme og en pandekage. Fortsæt sådan til der ikke er flere pandekager, og fordel så et lag nutellacreme på toppen. Fordel de friske bær på toppen og pynt med lidt guldstøv. Sæt kagen i køleskabet i ca. 30-40 min, så den kan sætte sig lidt. Herefter kan den skæres fint ud.

IMG_6913.jpg

IMG_6902.jpg

IMG_6923.jpg