Karamelkiks med passionsfrugt

Jeg har eksperimenteret meget med karamel på det sidste, og derfor fandt jeg på at lave de her kiksehapsere. De her banditter består af kiks lavet på marcipan, den lækreste passionsfrugtskaramel og til sidst er de dyppet i mørk chokolade. Det er en helt perfekt kombination – og så er de altså super nemme at lave. Der bliver mellem 15-20 kiks af denne portion. Karamellen med passionsfrugt kan også bruges i f.eks. fyldte chokolader. Rigtig god fornøjelse!

Passionsfrugtskaramel

Kom sukkeret i en gryde og smelt det ved lav varme, uden at du røre for meget i gryden (hvis du røre i gryden her, vil der muligvis komme klumper i karamellen). Når alt sukkeret er smeltet, fjernes gryden fra varmen og smørret tilsættes. Rør det godt sammen og kom det over på blusset igen. Tilsæt nu fløden og passionsfrugtsiruppen – og eventuelt lidt citronsaft, hvis siruppen er meget sød. Rør det godt sammen. Hvis karamellen klumper her, så fortvivl ej – den vil blive mere jævn og glat, jo mere den varmes og røres i undervejs. Når passionskaramellen er blevet jævn og tyk (det kan sagtens tage 5-minutters tid), tages den af varmen og hældes over i en ren skål. Lad nu karamellen køle helt af, gerne natten over.

Marcipankiks

  • 200 g. marcipan
  • 3 spsk. flormelis

Find en kagerulle og rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis. Udstik så mange bunde som muligt med en rund udstikker – alternativt kan du bruge et glas. Kom marcipanskiverne på et stykke bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 5 minutter til de er gyldne. Køl marcipankiksene af efterfølgende.

Kom den helt kolde passionskaramel i en sprøjtepose og fordel karamel ud på halvdelen af marcipankiksene (du kan også bruge en ske). Saml de små kager og kom dem en tur i fryseren – på den måde bliver det lettere, når de skal vendes i chokolade.

Chokoladeovertræk

  • 150 g. mørk chokolade

Hak chokoladen fint og kom den i en skål, der må komme i mikroovnen. Smelt nu chokoladen langsomt i mikroovnen til 32-33 grader. Når karamelkiksene har sat sig i fryseren, dyppes eller vendes de i chokoladen. Lad dem tørre på et stykke bagepapir. Nu er de klar til at blive spist.

img_5355_facetune_13-08-2019-23-33-29-e1565732553773.jpg

IMG_5292_Facetune_13-08-2019-19-35-20.jpg