Karameltærte

Var det noget med en overdådig lækker tærte med karamel og chokolade? Den her karameltærte lavede jeg sammen med min gode veninde Nip, og vi var altså ret meget oppe at køre over den. Den består af en kakaomørdej, den lækreste saltkaramel og chokoladeganache på toppen. Det er en tærte, der i den grad emmer af efterår og hygge – her får du opskriften. Der er til ca. 6-8 personer i denne opskrift.

Kakaomørdej

 • 150 g. hvedemel
 • 25 g. kakaopulver
 • 50 g. flormelis
 • 2 tsk vaniljesukker
 • 80 g. koldt smør (i små stykker)
 • 1 æg

Bland mel, kakaopulver, flormelis, vaniljesukker og koldt smør sammen til en smuldret konsistens – til det ligner revet parmesanost. Tilsæt herefter ægget og saml dejen til en ensartet masse. Stop med at ælte, så snart dejen er samlet. Kom dejen på køl en halvtimes tid, eller i fryseren i 10 minutter.

Rul dejen tyndt ud (ca. 2-3 mm.), så den passer i din tærteform. Brug kagerullen til at føre tærtedejen over i formen, og tryk nu dejen godt ud langs kanten. Prik huller i bunden med en gaffel, kom bagepapir ovenpå kakaomørdejen og hæld herefter kikærter (eller hvad du nu har) ovenpå bagepapiret. Bag bunden i 10-12 minutter ved 180 grader i en varmluftsovn, tag bunden ud og fjern kikærterne og bagepapiret. Bag tærten i yderligere 8 minutter ved samme temperatur, så den bliver gylden og sprød. Lad tærtebunden køle af efterfølgende.

Saltkaramel

 • 150 g. sukker
 • 40 g. smør
 • 1 dl piskefløde
 • 1 tsk. salt

Kom sukkeret i en gryde og smelt det ved lav varme, uden at du røre for meget i gryden (hvis du røre i gryden her, vil der muligvis komme klumper i karamellen). Når alt sukkeret er smeltet, fjernes gryden fra varmen og smørret tilsættes. Rør det godt sammen og kom det over på blusset igen. Tilsæt nu fløden og rør det godt sammen. Hvis karamellen klumper her, så fortvivl ej – den vil blive mere jævn og glat, jo mere den varmes og røres i undervejs. Når karamellen er blevet jævn og tyk (det kan sagtens tage 5-minutters tid), tages den af varmen og hældes over i en ren skål. Husk at karamellen tykner, når den køles af. Lad nu karamellen køle helt af, og fordel den herefter jævnt udover kakaomørdejsbunden. Kom tærten med karamel på køl.

Chokoladeganache 

 • 100 g. piskefløde
 • 200 g. mørk chokolade

Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom den i en ren skål. Hæld den varme piskefløde henover chokoladen, og lad det stå i 1-2 minutter. Rør nu blandingen sammen til en blank ganache, og fordel det jævnt henover den afkølede karameltærte.

Pynt evt. tærten med chokoladesnirkler, guldstøv og macarons. Nu er denne lækre karameltærte klar til at blive spist!

4A803217-281B-4E60-83D2-958494C75311

886A0E7D-C3BF-4EF5-8A98-D0B563B42388.JPG

IMG_6218_Facetune_10-10-2019-16-46-28.jpg