Chokoladebar m. fransk nougat

Holly! Det her er en af de allerbedste chokoladebarer, hvis du spørger mig! Den består af lækker og sej fransk nougat med ristede hasselnødder, chewy karamel og sprød chokolade. Lyder det ikke bare lækkert? Jeg har fundet ud af, hvordan du laver din helt egen Holly-bar med hjemmelavet fransk nougat og karamel og til sidst overtrukket i lys mælkechokolade. Det er hele processen værd at lave det selv, og jeg lover dig for, at du kommer til at imponere dine venner og familie med dem her! Der bliver ca. 8 overdådige chokoladebarer af denne portion.

Fransk Nougat

 • 140 g. hasselnødder
 • 250 g. sukker
 • 100 g. glukosesirup
 • 120 g. vand
 • 120 g. honning
 • 80 g. æggehvider
 • 20 g. sukker

Rist hasselnødderne gyldne på en pande, og lad dem efterfølgende køle af på et stykke bagepapir. Kom nødderne over i et viskestykke og gnid dem fri fra skallerne.

Kom 250 g. sukker, vand og glukosesirup i en gryde med et sukkertermometer og lad den koge op. Pisk imens æggehvider skummende i en røremaskine, og tilsæt de 20 g. sukker og pisk videre til en let marengs. Når sukkerlagen rammer ca. 140 grader, tilsættes honning. Kog sukkerlagen videre op til ca. 148 grader. Hæld forsigtigt den varme sukkerlage ned i marengsen, imens der stadig piskes på fuldt drøn. Lad massen piske videre i ca. 5 minutter, til den falder lidt i temperatur. Vend eller ælt herefter de ristede hasselnødder ned i den franske nougat.

Kom massen over i en beholder (19*19 cm.), der er beklædt med bagepapir. Lad massen køle af, imens du laver karamellen.

Karamel 

 • 150 g. sukker
 • 40 g. smør
 • 1 dl piskefløde
 • 1 tsk. salt

Kom sukkeret i en gryde og smelt det ved lav varme, uden at du røre for meget i gryden (hvis du røre i gryden her, vil der muligvis komme klumper i karamellen). Når alt sukkeret er smeltet, fjernes gryden fra varmen og smørret tilsættes. Rør det godt sammen og kom det over på blusset igen. Tilsæt nu fløden og rør det godt sammen. Hvis karamellen klumper her, så fortvivl ej – den vil blive mere jævn og glat, jo mere den varmes og røres i undervejs. Når karamellen er blevet jævn og tyk (det kan sagtens tage 5-minutters tid), tages den af varmen og hældes over i en ren skål. Husk at karamellen tykner, når den køles af. Lad nu karamellen køle lidt af i skålen, og fordel den herefter jævnt udover den franske nougat. Lad den franske nougat med karamel køle helt af ved stuetemperatur til dagen efter, eller et par timer på køl. Husk, at du sagtens kan spise din franske nougat sådan her, eller du kan vælge at overtrække den i chokolade.

Chokoladeovertræk 

 • 350 g. lys chokolade
 • Evt. 70 g. kakaosmør

Når den franskenougat med karamel har sat sig, kan du begynde at temperere din chokolade og evt. kakaosmør til 30-31 grader. Skær forsigtigt chokoladebarer ud med en varm og skarp kniv i lige store stykker. Dyp eller overtræk barerne i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Du kan evt. vælge at pynte dem med lidt hasselnød. Nu er de færdige og klar til at blive spist :-).

img_6660_facetune_29-10-2019-20-27-18.jpg

img_6688_facetune_29-10-2019-20-19-09.jpg

img_6689_facetune_29-10-2019-16-48-23.jpg

img_6690_facetune_29-10-2019-18-08-06.jpg