Müslibar

De her hjemmelavede müslibarer smager helt fantastisk! Nogle gange skal det bare være hurtigt og nemt på samme tid – og her er et sundere alternativ til en lækker snack. Müslibarerne er lavet på honning, mandler, solsikkekerner, Rice Krispies, havregryn og chokolade med et lille drys flagsalt (alt godt fra skabet). Opskriften er meget fleksibel, så hvis du ikke kan lide mandler eller hellere vil bruge en anden slags chokolade, så kan du nemt ændre det i opskriften. Der bliver ca. 12 stk. af denne portion. God fornøjelse!

Müslibar

  • 50 g. mandler
  • 50 g. solsikkekerner
  • 50 g. Rice Krispies
  • 100 g. havregryn (grovvalsede)
  • 100 g. mørk chokolade (finthakket)
  • 1 knivspids salt
  • 1 dl honning
  • 200 g. lys chokolade (til at dyppe barerne i)

Rist mandlerne på en tør pande til de får lidt farve og begynder at dufte. Hak dem derefter groft med en savtakket kniv. Kom mandlerne i en skål sammen med solsikkekerner, Rice Krispies, havregryn, mørk chokolade (lys eller hvid chokolade kan også bruges) og en knivspids salt. Kom honning i en gryde og lad det smelte ved middelvarme. Hæld den varme honning ned i müsliblandingen og rør det godt sammen. Chokoladen vil begynde at smelte og massen bliver klæg. Kom massen over i en beholder (19*19 cm.), der er beklædt med bagepapir. Kom også et stykke bagepapir over, så du kan trykke massen jævn. Kom den på køl i et par timer, til den har sat sig. Når massen er helt fast kan du begynde at skære müslibarer ud i en passende størrelse. Brug gerne en varm og savtakket kniv.

Kom barerne i køleskabet, imens du begynder at temperere din chokolade til 30-31 grader. Dyp halvdelen af müslibarerne i chokoladen og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Drys eventuelt med lidt flagsalt til sidst. Nu er de klar til at blive spist!

IMG_8110_Facetune_23-01-2020-13-51-44

IMG_8113_Facetune_23-01-2020-13-49-22 kopi