Hindbærkarameller

Jeg fortsætter med at lave hjemmelavet slik i lange baner. Denne gang har jeg kastet mig ud i hindbærkarameller, der minder lidt om maoam (hvis du kender dem) – bare 100 gange bedre selvfølgelig! Jeg har eksperimenteret med forskellige slags karameller i lang tid, og nu har jeg fundet nogle, der er ret nemme at lave. Hindbærkaramellerne er med et twist af lime og er både søde, syrlige og chewy.
Jeg har valgt at lave dem i en silikoneform (Micro Savarin 5), men du kan sagtens bruge en firkantet beholder f.eks. en kondibøtte, beklædt med bagepapir (19*19*6 cm). Der bliver ca. 25 hindbærkarameller af denne opskrift.

Hindbærkarameller

  • 150 g. hindbær
  • 1/2 lime
  • 25 g. smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl piskefløde
  • 0,75 dl glukosesirup
  • 1 spsk. smagsneutral olie
  • 1 spsk. frysetørret hindbær

Smør din silikoneform med smagsneutral olie. Kom hindbær og saften fra 1/2 lime i en gryde. Kog det op i 5 minutter, til hindbærrene er møre. Sigt saften fra, og kom den over i en tykbundet gryde sammen med smør, sukker, fløde og glukosesirup. Kog massen op og rør rundt undervejs. Karamelmassen skal ca. nå en temperatur på 120-125 grader. Du kan teste, om karamellen er færdig, ved at komme lidt på en ske og dyppe det i et glas med iskoldt vand. Hvis karamellen opløses er den ikke færdig, men hvis den samler sig, bliver fast og kan trilles til en kugle, er den klar. Dette kan du gør undervejs, så du med sikkerhed når den helt rigtige, seje konsistens på karamellen. Når karamelmassen er færdig, hældes den i formen – brug evt. en ske til at fordele massen ud i hulrummene. Drys gerne lidt frysetørret hindbær ned i karamellerne. Lad hindbærkaramellerne sætte sig på køl i en times tid, og tag dem derefter ud af formene. Pak dem ind i bagepapir, og nu er de klar til at blive spist.

rasp3

rasberry