Brownie med marengs-swirl

Er det mon muligt at kombinere to af mine yndlingskager? Brownie og marengs? Det tror jeg nok det er! Den her kage er super nem at lave, og så smager den helt fantastisk. Kagen består af to forskellige deje, som bages sammen. Der er både det seje og sprøde fra marengsen op toppen og det klæ og konfektagtige fra brownien, mums! Du kan evt. vælge er servere lidt flødeskum, is eller bær til. Der bliver ca. 12-15 browniestykker af denne opskrift.

Browniedej

 • 4 æg
 • 6 dl sukker
 • 2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
 • 200 g. smør
 • 3 dl. mel
 • 8 spsk. kakaopulver
 • 2 knivspids salt
 • 200 g. chokolade (gerne halv mørk og lys)

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og lad det køle en smule af. Hak chokoladen groft, og vend det sammen med en lille skefuld af melet (det forhindre chokoladestykkerne i at falde til bunds). Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen til en lys og luftig masse. Sigt og vend mel, kakaopulver og salt ned i æggesnapsen. Vend så den afkølede smør ned i dejen og til sidst den grofthakkede chokolade.

Marengsdej

 • 4 æggehvider
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 dl. sukker

Pisk æggehvider og salt til det begynder at skumme. Kom sukker i lidt efter lidt. Du er først færdig med at piske, når massen er helt sej og blank.

Find ovnfast fad (mit fad var ca. str. 29*36 cm), og kom et stykke bagepapir i bunden. Fordel først browniedejen jævnt i formen. Kom dernæst marengsmassen henover, og kør det forsigtigt rundt i dejen med en kniv eller en palet, så der dannes en fin swirl med marengsen, uden at de to deje blandes helt sammen.

Bag kagen i 45-50 minutter ved 175 grader i en varmluftsovn. Tjek undervejs med en kniv, om kagen er færdig. Der må godt hænge lidt dej ved. Lad kagen køle helt af, gerne i køleskabet en times tid, inden du skære den ud i passende stykker. Bon appetit!

IMG_8914_Facetune_26-03-2020-17-51-15

IMG_8918_Facetune_26-03-2020-17-45-59

IMG_8910_Facetune_26-03-2020-17-48-41