Jordbærtærte

Der er intet som en klassisk jordbærtærte. Det er en rigtig sommerhuskage, der er nem at lave, smager godt og som kan laves uden avancerede bageredskaber. Jordbærkagen består af en sprød mørdej, en saftig mazarinmasse, mørk chokolade, konditorcreme og friske jordbær på toppen. Jeg har brugt en firkantet form, men du kan bare bruge lige den form, du har eller bedst kan lide. Der bliver til 6-8 personer af denne opskrift.

Mørdej

 • 150 g. hvedemel
 • 50 g. flormelis
 • 80 g. koldt smør (i små stykker)
 • 1 knsp. salt
 • 1 tsk. vaniljepaste
 • 1 æg

Bland mel, flormelis, koldt smør og salt sammen til en smuldret konsistens – til det ligner revet parmesanost. Tilsæt herefter vaniljepaste og æg og saml dejen til en ensartet masse. Stop med at ælte, så snart dejen er samlet. Kom dejen på køl en halvtimes tid, eller i fryseren i 10 minutter. Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen tyndt ud, så den passer i formen. Tryk dejen godt op ad kanterne, og kom den på køl, imens mazarinmassen laves.

Mazerinmasse

 • 120 g. smør
 • 120 g. sukker
 • 100 g. marcipan
 • 2 æg
 • 40 g. mel
 • 50 g. mørk chokolade

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Sørg for, at dine ingredienser er stuetempereret (altså æg, smør og marcipan) – det gør, at du får det bedste resultat. Pisk smør, sukker og revet marcipan til en ensartet masse. Pisk dernæst ét æg i ad gangen. Vend til sidst mel i dejen. Fordel mazarinmassen jævnt udover mørdejen.

Bag tærten i 15-20 minutter til den er helt gylden og færdigbagt. Hak chokoladen og fordel den udover tærten, imens den stadig er varm. Lad kagen køle helt af efterfølgende.

Konditorcreme

 • 3 dl mælk
 • 3 æggeblommer
 • 25 g. maizena
 • 40 g. sukker
 • 2 tsk. vaniljepaste eller vaniljekorn fra 1 vaniljestang
 • 2,5 dl. piskefløde (skal piskes op og vendes i cremen, når den er kølet ned)

Kom 2 dl mælk op i en gryde, og lad det varme op til lige under kogepunktet. Bland 1 dl mælk, æggeblommer, maizena, sukker og vanilje sammen, og kom det ned til den varme mælk i en tynd stråle. Sørg for, at du hele tiden pisker i cremen, så den ikke brænder på. Varm cremen til den begynder at tykne. Tag den efterfølgende af varmen, og sæt den på køl 1 time eller i fryseren i max en 1/2 time.

Når cremen af kold, pisker du fløden til flødeskum og vender det sammen med cremen af et par omgange. Fordel konditorcremen ud på tærtebunden.

Jordbær

 • 1 bakke friske jordbær

Skær jordbærrene i tynde skiver, og fordel dem ud på vaniljecremen. Start langs siderne og slut inde i midten. Pynt eventuelt tærten med lidt hakkede pistacienødder. Nu er kagen klar til at blive spist!