Rubyroulade

Hindbærroulade med et twist af ruby! Jeg fik sådan lyst til at lave en roulade, og denne her egner sig perfekt som en valentineskage. Den består af en luftig vaniljekagebund, syrlig hindbærmarmelade og en helt fantastisk ruby chokoladecreme. Jeg har valgt at pynte den med lyserød marengs og chokoladegrene. Der bliver ca. til 8 personer i denne opskrift.

Ruby chokoladecreme

  • 110 g. ruby chokolade
  • 3 blade husblas
  • 3,75 dl piskefløde

Hak ruby chokoladen fint og kom den i en ren skål. Udblød husblassen i koldt vand. Varm piskefløde op til lige under kogepunktet. Kom den varme fløde over den hakkede chokolade af to omgange – rør rundt med en dejskraber til alt chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand, og dump den ned i den stadigt varme chokolademasse. Tilsæt evt. lidt lyserød eller rød farve. Kom hele molevitten op i en ren skål og dæk massen til med husholdningsfilm, så det rører chokolademassen (sådan undgår man, at der dannes kondens). Kom nu skålen med cremen i køleskabet. Her skal den stå i mindst 2 timer, til den er helt kølig – gerne til dagen efter.

Når cremen er helt gennemkold, skal den piskes luftig. Vær forsigtig her, for hvis du pisker den for længe, vil cremen skille. Nu er den klar til at komme i rouladen.

Hindbærmarmelade

Rouladebund

  • 3 æg
  • 120 g. sukker
  • 2 tsk. vaniljepaste eller vaniljesukker
  • 120 g. mel
  • 1 tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Pisk æg, sukker og vanilje til en tyk og luftig masse. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det forsigtigt sammen. Fordel dejen jævnt ud på en bradepande beklædt med bagepapir. Rouladebunden bages til den er let gylden i ca 5-8 minutter. Tag rouladebunden ud, og vend den forsigtig over på et andet stykke bagepapir, der er drysset med lidt sukker. Kom et fugtigt viskestykke henover, og lad den køle af.

Fordel først hindbærmarmeladen jævnt udover hele rouladebunden, og derefter den piskede rubycreme. Rouladen skal rulles på den lange led, så husk ikke at smøre fyldet helt ud til kanten – ellers vil det flyde ud, når den rulles. Rul nu rouladen forsigtigt sammen. Stram evt. rouladen op ved at pakke den ind i husholdningsfilm. Stil den på køl i en times tid eller kort på frost. Skær kanterne til, så den står skarpt. Pynt fx rouladen med lyserød marengs og chokoladegrene.