Dumle-slikkepinde

Er jeg den eneste, der er ked af, at de gode og klassiske dumle-slikkepinde er udgået? Jeg har rigtig mange gode minder med karamelslikkepindene, og derfor har jeg lavet en opskrift, der er meget tæt på de originale dumleslikkepinde. En chewy og sej karamel, der er overtrukket i mælkechokolade – så bliver det ikke bedre! Der bliver 8-10 slikkepinde af denne opskrift.

Dumle-slikkepinde

  • 1 dåse kondenseret mælk (395 g.)
  • 100 g. smør
  • 100 g. sukker
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 2 spsk. honning
  • 1/2 tsk. salt
  • 250 g. mælkechokolade

Kom kondenseret mælk, smør, sukker, glukosesirup, honning og salt i en gryde og smelt det ved lav temperatur. Når alt sukkeret er smeltet, skrues der op for varmen. Lad karamelmassen koge i 10-15 minutter under omrøring til en gylden karamel. Karamellem skal have en temperatur på 115-120 grader. Du kan teste, om karamellen er færdig, ved at komme lidt på en ske og dyppe den i iskoldt vand. Her skal karamellen være blød og til at forme med. Fordel karamellen ud på et stykke bagepapir i en rektangel, og lad den nu køle af til stuetemperatur.

Skær karamellen ud i 8-10 aflange stænger, og pres en pind ned i hver karamel. Kom slikkepindende på køl imens chokoladen smeltes.

Temperer og smelt chokoladen til 31 grader. Dyp karamelslikkepindende i chokoladen (kan også pensles på), og lad dem tørre på et stykke bagepapir. Nu er de klar til at blive spist!