Her får du opskriften på de mest fantastiske skumfiduser med passionsfrugt. Hjemmelavet slik er ren livsglæde, og hvis du spørger mig, så slår de her hjemmelavede skumfiduser til hver en tid dem, man kan købe i butikkerne. De er luftige, seje og smager himmelsk. Påskeskummet har en syrlig smag af passionsfrugt, og så er det kun fantasien, der sætter grænser, når de skal pyntes. Jeg lavede påskeskumfiduserne sammen med Nip, og vi lavede dem til små påskekyllinger, og er de ikke blevet fine?
Skumfidusmasse
- 9 blade husblas
- 330 g. sukker
- 150 g. glukosesirup
- 100 g. passionsfrugtssaft
- 170 g. æggehvider (ca. 4 store æggehvider)
- 20 g. sukker
- 200 g. flormelis
- Gul farve
- Orange farve
- Rød farve
- Sukkerøjne
Kog sukker, glukosesirup og passionsfrugtssaft op i en gryde. Sukkerlagen skal varmes op til 117 grader. Læg imens husblas i blød i koldt vand. Når sukkerlagen er 117 grader varm, tages den af varmen. Vrid husblassen for vand og dump den ned i sukkerlagen. Rør det godt sammen. Pisk æggehvider og 20 g. sukker til en skummende masse. Hæld nu sukkerlagen i en tynd stråle ned i de piskede æggehvider, imens der piskes på fuld drøn. Lad massen piske videre i 5-10 minutter, til massen også er kølet ned. Skumfidusmassen skal stadig være ret blød, hvis den skal sprøjtes ud som påskekyllinger.
Tilsæt evt. lidt gul farve i skumfidusmassen. Kom et par skefulde af skumfidusmassen op i to skåle, og farv den ene portion orange, og den anden portion rød. Den røde og orange skumfidusmasse skal bruges til påskekyllingens næb og kam. Find en sprøjtepose med en rund tyl, og kom den gule skumfidusmasse heri. Gør en bradepande klar med et stykke bagepapir, og drys nu hele pladen med flormelis gennem en sigte. Dette gør, at skumfiduserne ikke klistrer fast. Sprøjt først en stor skumfidustop ud til kyllingens krop, og dernæst en mindre top ovenpå som kyllingens hoved. Kom sukkerøjne på og sprøjt næb og kam på påskekyllingerne. Brug evt. en seks smurt med lidt smagsneutral olie til at klippe påskekyllingens næb over, så næbet åbnes.
Sigt flormelis over påskeskummet til sidst, så alle skumfiduserne er helt dækket til. Dette er vigtigt, så skumfiduserne kan tørre på ydersiden. Lad dem nu stå og tørre i 3 timer eller gerne til dagen efter ved stuetemperatur. Jo længere tid, skumfiduserne tørre, desto mere seje bliver de i konsistensen. Nu er de klar til at blive spist. God fornøjelse!
Hvis du ikke har lyst til at lave påskekyllinger, kan du også fordele skumfidusmassen ud på en bradepande med flormelis, og så herefter skære dem ud i små firkanter.

